DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Új technikai vezetők az Alpine-nál

Ezúttal nem elküldéseket, hanem előléptetéseket jelentettek be az F1-es csapatnál: Pat Fry tölti be mostantól a vezető technikai igazgató, Matt Harman pedig a technikai igazgató posztját.

Komoly átalakítások zajlanak az utóbbi hetekben az Alpine vezetésében: az elmúlt időszakban távozott tőlük Marcin Budkowski, a Formula-1-es csapat ügyvezető igazgatója, majd nem sokkal később kiderült, hogy már a korábbi négyszeres világbajnok Alain Prostra sem számítanak tanácsadóként.

pat-fry-alpine



Most azonban előléptetéseket jelentettek be az istállónál. Egyfelől Pat Fry tölti be mostantól a vezető technikai igazgató posztját: a csapat közleménye szerint ő fog felelni az Enstone-ban zajló összes technikai tevékenységért, valamint az ő felelőssége lesz a jövőbeli technológiák meghatározása és a hosszú távú stratégia kialakítása a költségsapka adta lehetőséget is figyelembe véve.

Mindemellett az eddig mérnökigazgatóként tevékenykedő Matt Harman megkapja a technikai igazgató szerepkörét: az ő felelőssége lesz, hogy a csapat teljesítménye fejlődjön a pályán, felépítse az alakulat technikai szervezetét, valamint az ő hatáskörébe tartozik majd a tehetségek és a csapat felemelése. A közlemény kiemeli, hogy a 2018-ban a Mercedestől megszerzett szakember erőforrásokkal kapcsolatos tapasztalata is sokat segíthet a motorrészleg fejlesztésében.

matt-harman-alpine

Az Alpine kiemelte: az átalakítások, amelyeknek része a fenti két kinevezés is, mind annak érdekében történnek, hogy elérjék a Luca de Meo, a Renault Csoport elnök-vezérigazgatója és Laurent Rossi Alpine-igazgató célkitűzését, miszerint az F1-es mezőnyhöz csatlakozásuktól számított száz versenyen belül a világbajnoki címért harcoljanak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: