DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Prost dühös: Kiszivárgott távozása az Alpine-tól

A négyszeres világbajnok megerősítette, nem marad az Alpine tanácsadója a következő szezonban. A hírt a csapattal együtt akarta bejelenteni, de az F1 hivatalos oldala korábban leközölte.

Alain Prost a márka 2016-os Formula-1-es visszatérése óta segítette tanácsadó szerepkörben a Renault, majd Alpine csapatát. Hétfőn azonban előbb a szaksajtó írt arról, hogy az együttműködés véget ér, majd a Formula1.com is beszámolt a hírről: külön utakra lép a négyszeres világbajnok és a csapat, akik mindig egy évre szóló szerződést kötöttek egymással.

Az Alpine részéről azonban nem érkezett hivatalosnak tekinthető bejelentés, ami azért érdekes, mert az F1 oldalán jellemzően a hivatalos híreket közlik le, együttműködve a csapatokkal. Prost a közösségi médiában adott hangot csalódottságának, amiért a távozásról így és nem bejelentés formájában értesült a közönség – ezzel végeredményben ő tette hivatalossá a szétválást.

 



„Nagyon csalódott vagyok, hogyan közölték ezt a mai hírt. Megállapodtunk, hogy mi, közösen (az Alpine-nal) fogjuk bejelenteni. Sem tisztelet, sem bocsánatkérés!” – írta Prost az Instagramon. Ő maga még egy részletet elárult a szakítás körülményeiről. „Én utasítottam vissza az ajánlatot, amelyet Abu Dhabiban tettek a 2022-es szezonra, egy személyes kapcsolat miatt, és igazam volt! Az enstone-i és viry-i csapatnak üzenem, hiányozni fogtok.”

Az Alpine körül gyorsan párolognak el a vezető beosztású figurák: múlt héten az ügyvezető igazgató Marcin Budkowski távozását jelentették be, és a versenyigazgató Davide Brivio jövője is kétes a korábbi hírek szerint. Az Aston Martint elhagyó csapatfőnök, Otmar Szafnauer azonban várhatóan csatlakozni fog az Alpine-hoz.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A L A I N P R O S T (@a.prost) által megosztott bejegyzés

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: