DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Azonnal távozik az Alpine F1-es főnöke

Az istálló egy rövid közleményben tudatta a nyilvánossággal: január 13-án befejezi az együttműködést az ügyvezető igazgatóval, Marcin Budkowskival.

A csapatot 2018 óta erősítő Budkowski – aki a versenyigazgató posztját viselő Davide Brivióval közösen irányított – feladatait ideiglenesen az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi vette át. A közlemény röviden idézi Budkowskit és Rossit is.

„Igazán élveztem, hogy a Renault, majd Alpine vezetői csapatának tagja lehettem, és ilyen tehetséges és elkötelezett emberekkel dolgozhattam együtt. Szorosan szemmel fogom követni a csapat előrelépését a következő szezonokban” – mondta Budkowski közlemény szerint. A szakembert korábban az Aston Martinnal hozták kapcsolatba, ahol Otmar Szafnauer csapatfőnök távozásával felszabadult egy fontos pozíció.



A vezérigazgató így búcsúzott el beosztottjától: „Szeretném megköszönni Marcin Budkowskinak elkötelezettségét és közreműködését a csapat eredményeihez az előző négy év folyamán. A csapat teljes mértékben arra fókuszál, hogy az autó készen álljon az első versenyen Bahreinben, teljesítményben pedig a következő szintre lépjen” – így Rossi.

Marcin Budkowski csatlakozása 2017 októberében a Renault-hoz nagy port kavart, hiszen a lengyel szakember az FIA műszaki igazgató posztjáról érkezett az istállóhoz, ezt a lépést pedig a rivális csapatok aggályosnak találták. Így végül három hónap felmentési idő helyett csak fél évvel később csatlakozhatott a Renault-hoz.

Az elmúlt időszakban vezetőtársa, a MotoGP-ből érkezett Davide Brivio esetében is lehetett hallani arról, hogy elhagyhatja az Alpine-t, de az olasz hivatalosan továbbra is a csapat kötelékébe tartozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: