DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Mazepin: Nem lehetnek túl nagy elvárásaink

Karrierje második F1-es szezonjára készül Nyikita Mazepin, aki az idei évben igyekszik reális maradni. Az orosz pilótának nem volt könnyű dolga tavaly és a folytatásban sem akarja elbízni magát.

Nem volt egyszerű dolga 2021-ben Nyikita Mazepin és Mick Schumacher kettősének, miután a Haas csapata nem fejlesztette az autót, így lényegében a pontszerzésre sem volt igazi esélyük. A páros ráadásul egymással sem volt teljesen kibékülve, ami házon belül is okozott némi konfliktust.

Tanulva az előző évi hibákból idén már a pontokért küzdene és a középmezőny csapataival harcolna az orosz versenyző, aki úgy gondolja, könnyebb dolga lesz a következő szezonban, miután a saját stílusán is sikerült változtatni.

„Hatalmas lépéseket tettünk előre az önbizalmammal kapcsolatban és a hozzáállásom terén ahhoz képest, hogy hol kezdtük. Az év elején nagyon jó versenyeim voltak, aztán néhány nehéz, majd ez elég változatos volt. Az élet az F1-ben senkinek sem következetes, de mindig is tudtuk, hogy mi a célunk, és 2022 lehet az év, amikor összeáll minden. Azt hiszem, jó helyen vagyok ahhoz, hogy elérjem a céljaimat. Úgy érzem, hogy 100%-ig készen állok” – idézte Mazepin szavait a GPFans.



„A harcok során pontosan éreznem kell, hogy hol kezdődik és hol végződik az autó a pozícionálás miatt, és szerintem ehhez már elég magabiztos vagyok. Emlékszem, nagyon megijedtem az első futamon, mert ezek az autók hosszúak és szélesek. Ha egy kiszámíthatóbb autót vezethetnék, az talán még élvezetesebbé tenné a dolgot” – folytatta.

Mazepin szerint bizakodhatnak az új autó miatt, de túl nagy elvárásokat nem támaszthatnak magukkal szemben és reálisnak kell maradniuk.

„Próbálok konzervatívabb lenni a gondolataimmal, az ambícióimmal, mert maximálisan oda kell tenni magunkat, aztán ügyelnünk kell arra, hogy ne legyenek túl magasak az elvárásaink. Néha amikor túl magasra teszed a lécet, túl keményen próbálkozol, aztán csak rosszabb eredményeket érsz el. Szerintem sosem lesz könnyű dolgunk, mert a rajtrács másik kilenc csapata sem alszik. Mindenki szeretné megszerezni a pontokat és a jobb pozíciókat. Ez nagyon nehéz, de biztos vagyok benne, hogy jobbak leszünk és a pontokért küzdhetünk majd” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: