DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Javult a viszony Schumacher és Mazepin között

Nem volt túl jó kapcsolat a Haas istállójának pilótái között, ám a csapatfőnök úgy véli, már rendeződött a helyzet. Günther Steiner szerint kezdetben a korábbi párosukkal is hasonló gondok adódtak.

Második szezonjára készül a Haas színeiben Mick Schumacher és Nyikita Mazepin. A két pilóta tavaly teljesítette első F1-es szezonját, igaz túl sok sikerélményben nem lehetett részük, miután a csapat gyakorlatilag semmit sem fejlesztett az autón.

Mivel szinte az egész idényben a mezőny végén voltak, így mindketten előnyösebb pozícióba akartak kerülni a csapaton belül, emiatt viszont többször is nézeteltérésük támadt a pályán. Az orosz versenyző nemrégiben elismerte, hogy tényleg nem volt túl jó viszonyban a csapattársával, ám azóta, már jobb lett a kapcsolatuk.

Günther Steiner úgy gondolja, ebben nagy szerepe lehetett annak, amit korábban mondott a pilótáknak.



„Szerintem már sokkal jobb a helyzet. Emlékszem, hogy az egyik futam után leültünk és beszéltem velük. Elmondtam nekik, hogy nem szólhatok bele abba, hogyan dolgozzanak, mint a többi stábtag esetében, nekik kell kialakítaniuk a saját terüket, anélkül, hogy azzal ártanának egymásnak vagy a csapatnak” – mondta Steiner a RacingNews 365-nek adott interjúban.

A szakember szerint az is fordulópontot jelentett, amikor a pilótákban tudatosult, hogy senki sem jár jól azzal, ha összeütköznek, de elárulta azt is, hogy korábban is volt már hasonló helyzet az amerikai alakulaton belül.

„Úgy gondolom, rájöttek, hogy leginkább saját maguknak ártanak, ha egymásnak ütköznek, mert ezzel egyikük sem nyer. Hiszen mit nyersz azzal, ha összeütközöl a csapattársaddal? Semmi előnyöd nem származik belőle, csak kárt okozol a csapatnak és magadnak is. Azt hiszem néhány évvel ezelőtt hasonló problémánk volt Kevin és Romain esetében is. Akkor is megmondtam nekik, hogy elég érettnek kell lenniük ahhoz, hogy tudják, mit tehetnek és mit nem” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: