DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Jellemezte Schumacherrel való kapcsolatát Mazepin

A fiatal orosz stabilan semlegesnek tartja kettőjük egymáshoz való viszonyulását, de nem tartja a média által felnagyítottnak kettőjük súrlódásait. Csapatjátékosnak kell lenni, emlékeztetett.

A Haas újonc pilótapárosa, Mick Schumacher és Nyikita Mazepin között nem volt példás a kapcsolat 2021-ben: többször is nézeteltérésük támadt a pályán, ami árnyékot vetett az egymás közti viszonyra. Még maga Mazepin sem gondolja, hogy ezeket az összezördüléseket a sajtó vagy a rajongók túlozták volna el.

„Szerintem nem volt felnagyítva. Azt hiszem, voltak nehéz időszakok, amikor ő rólam tanult meg új dolgokat, én pedig róla. Ahányszor kihajtok, én akarok az előrébb végző autóban ülni, mindig is ez volt a célom. Nem is fogom máshogy gondolni, amíg nem hagyom el a paddockot és nem akasztom a belépőmet a falra” – mondta a Motorsport.com-nak Mazepin. Bár voltak viták, az orosz jelenleg semlegesnek minősíti egymáshoz való viszonyulásukat.



„Jelenleg nagyon semlegesnek tartom a vele való kapcsolatot, nincsenek benne hullámhegyek és hullámvölgyek, azaz stabil. Ez az egyetlen módja, hogy jó eredményeket érhessünk el ebben a sportban” – fogalmazott a második szezonjára készülő pilóta. Mazepin kiemelte, figyelemben kell tartaniuk, hogy egy csapatért küzdenek, de azt is, hogy az egyéni eredmények hajtják mindkettőjüket.

„Azért vagyok itt, hogy futamokat nyerjek. Tudom, hogy ez az előrelátható jövőben valószínűleg nem fog megtörténni, de azzal tehetek érte, hogy a lehető legjobb autóban ülök és próbálom a leggyorsabb beállításokat megtalálni. Ehhez két ember közös munkája szükséges. Biztos vagyok benne, hogy Mick éppen ugyanígy gondolkodik, ugyanilyen ambíciók és célok vannak a fejében. Megtesszük, ami a csapatért szükséges. Igazából úgy gondolom, a garázs mindkét oldalán minden alkalommal még ezeknél a céloknál is többet igyekszünk elérni.”

„Természetesen kicsit más a hozzáállás, amikor az F1-ben a csapattárssal küzdünk, mert kritikus, ha valami történik a csapat két autója között. De végső soron Nyikita Mazepin vagyok Oroszországból, a másik oldalon pedig egy másik versenyző van, aki saját országáért versenyez. A saját életem élem és próbálom a tőlem telhető legtöbbet kihozni belőle. Azért akarok tenni, hogy annyi trófeát szerezzek, amennyit csak tudok, az F1-ből vagy bármelyik más szériából, mielőtt valami mással fogok foglalkozni. Igen, csapatjátékos vagyok, de sosem fogok arra vállalkozni, hogy feladjam” – szemléltette megalkuvást nem ismerő hozzáállását Mazepin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: