DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Mazepin fontos célt tűzött ki maga elé 2022-re

Nikita Mazepin szeretne szorosabb kapcsolatot kiépíteni minél több csapattaggal a Haason belül. Az ifjú orosz abban bízik, itt megtanulhatja, hogyan kell jól működni egy csapatban.

Mazepin teljesítette újonc szezonját az amerikai istállónál, épp ezért teljesen természetes, hogy már 2022-re koncentrál és próbál rájönni, hogyan teljesíthetne jobban idén. Miután kemény leckéket kapott arról, milyen a rajtrács legvégén versenyezni, valamint egy F1-es csapat tagjának lenni, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a következő szezonban szorosabb kapcsolatot fog kiépíteni a lehető legtöbb kollégával, a csapaton belül. Erre többek között azért van szüksége, hogy ki tudja venni a részét a körülötte dolgozók felvidításából a nehezebb időkben, valamint általánosságban javítani tudja a csapatmunkát – és növelje az ő, illetve a Haas esélyeit.

„Van néhány kulcsfontosságú dolog, ami nem hiányozhat¨ – fogalmazott Mazepin a Motorsport.com-nak adott interjújában. „Az egyik legfontosabb a motiváció, ami természetesen időnként elfogy, hiszen emberből vagyunk. Néha rossz hangulatban ébredünk és nincs energiánk, de akkor is csinálnunk kell a dolgunkat. Ez szerintem jól ment eddig. A második a csapatmunka és annak megtanulása, hogyan kell megfelelően viselkedni egy csapatban. Úgy gondolom, ezen javítanom kell, mert alapvetően komfortosabban érzem magam, amikor csak három, négy vagy öt emberrel dolgozom.”

Az orosz úgy véli, amikor több száz emberről van szó, bár a munkához szükséges időt a kollégákkal, a saját, személyes idejéből nem fordít rájuk túl sokat. „Ezen változtatnom kell” – szögezte le Mazepin.

 



Az alacsonyabb kategóriákban szereplő csapatok jóval kisebbek, mint a Formula-1-esek, épp ezért az orosz számára ott könnyebb volt a kommunikáció és az ismerkedés. A következő szezonban viszont a nehézségek ellenére is megpróbál mindenkit egyesíteni maga körül, hiszen korábban aggódott amiatt, hogy a körülötte dolgozók talán azért távoznak a csapattól, mert egyre nagyobb rajtuk a nyomás.

„Ha kicsi a csapat, könnyedén meg lehet beszélni a dolgokat, de egy nagynál jóval nehezebb. Olyankor ötletekkel kell előállni azt illetően, hogyan lehet mindenkit egyesíteni a különböző kontinenseken” – fejtette ki. „Ha van negyven vagy ötven ember egy csapatban, az egészen más.”

Dmitrij Mazepin fia aggodalmának eredményeképpen, a munkaerő-elvándorlás csökkentése érdekében hűségbónuszrendszert vezetett be a csapatnál, hogy ezáltal sikerüljön megtartani a legkiválóbb csapattagokat. Erre azonban Mazepin is rásegítene, szeretne a saját módszereivel is dolgozni a csapategység egyben maradásán. Erre talán szükségük is lesz, hiszen az előzetes információk alapján, jövőre sem fognak a mezőny elején versenyezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: