DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Red Bull: A Ferrari lehet a fő ellenfelünk

Az egyéni világbajnoki címet megkaparintó energiaitalos istállónál úgy érzik, a Ferrari olyan irányba haladt tavaly, ami miatt 2022-ben nagy fenyegetést jelenthet.

Igencsak vissza kell mennünk az időben, hogy a vörös istállót komoly bajnokesélyesnek lássuk. 2017-ben némi, 2018-ban jóval nagyobb esélye kínálkozott a Scuderiának arra, hogy a Mercedes évek óta tartó egyeduralmát megdöntse, ám végül mindkétszer alulmaradtak a hajrában az Ezüst Nyilak mögött mind egyéniben, mind csapatban.

2019 óta a Ferrari visszaesett, a mélypont a 2020-as szezon volt, amikor mindössze három dobogós helyezésre és a konstruktőri hatodik pozícióra futotta a Leclerc-Vettel párosnak. Időnként még a pontszerzés is túl nagy falatnak bizonyult a vörösöknek, ami elképesztőnek hangzik.

A Red Bull sportigazgatója szerint azonban 2022 lehet az az év, amikor újra az élmezőnybe tör a rivális. „Ebben a pillanatban még nehéz pontosan megjósolni, ki mennyire lesz erős ebben az évben. Egyelőre abból tudjuk csak magunkat is megítélni, hogy az előző évi autónkhoz képest hol tartunk” – mondta el Jonathan Wheatley a The Jack Threlfall Show műsorában. 

2019 óta nem ünnepelt futamgyőzelmet a Ferrari, most komoly fenyegetést jelenthetnek a vörösök


„Időnként bizonyos információmorzsák azért eljutnak hozzánk a rivális istállóktól, de ilyenkor még nem tudható, hogy valóban az igazat mondják-e, vagy csak megpróbálják elérni, hogy aggódni kezdjünk miattuk.”

„Leginkább saját magunkra kell figyelnünk és a lehető legjobb munkát végezni. A Ferrarit azonban mindenképpen fél szemmel figyelnünk kell, a tavalyi év végén nagyon erősnek tűntek a vörösök, különösen a motorjuk fejlődött nagyot, egyértelműen a harmadik erővé nőtték ki magukat.”

„Kiváló pilótapárossal rendelkeznek. Eleinte nem voltam biztos abban, hogy ilyen jól kijön majd egymással Sainz és Leclerc, de ezt a problémát is remekül oldották meg. Úgy vélem, a Ferrari jelenti majd a nagy ismeretlent idén, könnyen lehet, hogy a legnagyobb fenyegetést jelenti majd számunkra” – tekintett előre Wheatley.

Szerintünk mire lesz képes az előző évadokban megtépázott tekintélyű, de tavaly egyértelműen a fejlődés jeleit mutató Scuderia?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: