DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Az Alpine nem fogja elbízni magát”

A francia istállónak komoly tervei vannak a jövőre nézve, a tavalyi évük pedig biztató volt. Ennek ellenére a csapat ügyvezető igazgatója úgy érzi, nem bízhatják el magukat és tanulniuk kell még.

A Renault 2021-ben váltott nevet, azóta pedig az Alpine márkaneve alatt indul az alakulat, melyre nagy figyelem irányult már a kezdetektől fogva. Ennek egyik oka a kétszeres világbajnok Fernando Alonso visszatérése volt, később azonban a teljesítményükkel is meglepetéseket okoztak.

Esteban Ocon pályafutása első győzelmét aratta a Hungaroringen, spanyol csapattársa pedig 2014 után állhatott ismét dobogóra Katarban. Az Alpine vezére, Laurent Rossi szerint ennek ellenére a tanulásra kell koncentrálniuk és nem vehetik biztosra a sikereket.

 



„Néhány dolgon változtatnunk kell. Nincs baj a kudarcokkal, mert nagyon gyorsan tanulunk belőlük, de ha csak a biztosra koncentrálunk, akkor valószínűleg az ötödikek lehetünk, mert nem mentünk el a határokig. Ez sokszor előfordul, több ilyen példám is van, melyek más tudományágakban is igaznak bizonyultak. Akár a Google-nél, akár a tanácsadásnál, vagy korábban a Renault esetében. Ha ezeket a dolgokat úgy csinálod, ahogy mindig is, akkor ugyanazokat az eredményeket fogod elérni, mint eddig” – idézte Rossit a PlanetF1.

A szakember szerint a hátterüknek köszönhetően előnyben lehetnek a többi középmezőnybeli csapathoz képest.

„Ez a terv nagy valószínűséggel gyümölcsöző lesz, mivel mi elsősorban egy gyári csapat vagyunk, szóval a többi középmezőnybeli csapathoz képest mi ennyivel előrébb vagyunk. Ez egy nagyon meghatározó tényező, mert még ha nem is az erőforrás a teljesítmény fő mozgatórugója, annak a vázba való integrálása és az ebből adódó aerodinamikai teljesítmény szintén fontos. Ha ezt jól hasznosítod, azon sokat nyerhetsz. Azt hiszem, ez az egyik olyan dolog, ami potenciálisan előnybe hozhat minket” – tette hozzá.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: