DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Több pontot adna a sprintért az Alpine-vezér

Laurent Rossi szerint jó ötlet volt a sprintek bevezetése, de túl kevés súlyuk van a hétvége egészét nézve - több ponttal még több izgalmat lehetne generálni.

Sokan kritizálják a 2021-ben bevezetett F1-es sprintek ötletét, de Laurent Rossi, az Alpine vezére egyetért a pezsdítőnek szánt módosítással. Egy fontos dolgot azonban mégis megváltoztatna: szerinte nagyon kevés pont jár érte, ennél sokkal nagyobb súlyt kellene kapnia, ha tényleg komolyan gondolják ezt az irányt.

"Szerintem a sprintek jó lépést jelentenek a megfelelő irányba, mert kicsit megváltoztatták a show menetét, kicsit többet kapunk pénteken és szombaton, minden fázisban megvan az izgalom. A pontozási rendszer viszont nem megfelelő" - idézi Rossi szavait a GPFans.

alp_1



"Azt én szeretném megváltoztatni, több pontot szeretnék a top tíznek. Nem mondom, hogy megdöbbent, de abnormálisnak találom, hogy mondjuk Spában a top tíz kapott pontot úgy, hogy nem is volt verseny, miközben egy sprinten van húsz kör, aztán alig jár érte valami. Számomra ez így nem jó, ezen változtatni kell. Sportszempontból még mindig lehetne variálni az F1-en és szerintem a sprintekért járó több pont jó megoldás lenne, hogy a harmadik helytől lefelé is legyen harc."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: