DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo is növelte Norris önbizalmát

Mármint konkrétan az, hogy a 2021-es F1-es szezonban felülmúlta őt a McLaren házon belüli csatájában – igaz, a brit is tisztában van vele, hogy nem lesz mindig pozitív a mérlege az ausztrál ellen.

Az előzetes várakozásokhoz képest meglepően alakult a két McLaren-pilóta egymás elleni harca 2021-ben: miközben Lando Norris több dobogós helyezést begyűjtött, olykor megszorongatva a két élcsapat versenyzőit is, az újonnan igazolt Daniel Ricciardo jobbára csak küszködött hozzá képest – igaz, Monzában végül ő szerezte meg a wokingiak kilenc év után első győzelmét.

norris-ricciardo-dppi-2021



Mindenesetre a pozitív mérleg erősítette segítette abban Norrist, hogy növelje az önbizalmát, amiben saját bevallása szerint is hiányt szenvedett első F1-es éveiben: nem véletlenül beszélt már többször is a mentális nehézségekről. A fiatal brit így beszélt a többszörös nagydíjgyőztes ausztrál elleni párharcról a The Race szaklapnak:

„Mindig ott van benned a kérdés, amikor egy ilyen versenyző ellen készülsz harcolni, hogy ’jól fogok teljesíteni vagy minden egyes időmérőn és futamon meg fog verni a szezonban?’. Ezek a gondolatok átfutnak az agyadon a szezon előtt, de amikor mindez nem következik be, akkor arra gondolsz, hogy ’oké, ha képes vagyok erre ellene, aki azonos autóban legyőzte azt a srácot is, akkor egész jó helyzetben lehetek’. Ez jó gondolatokkal tölti el az embert.”

„Másrészt viszont ettől még nem érzem magam hirtelen a világ legjobb versenyzőjének, hiszen volt néhány futam és időmérő, amelyeken Daniel gyorsabb volt nálam. Ő továbbra is Daniel. Ha minden összeáll és megtalálja az útját, remélem, azt követően is gyorsabb leszek nála, de tudom, hogy ez nem fog mindig megtörténni, hiszen egy nagyon jó pilótáról van szó. Az önbizalmam egyértelműen nőtt attól, ahogy teljesítettem: ez nem feltétlenül mind annak köszönhető, hogy legyőztem Danielt, de egy kis plusz önbizalmat ez is adott.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: