DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Horner: Lehet kavarodás az erősorrendben

A Red Bull F1-es csapatvezetője arra számít, hogy több csapat is meglepetést okozhat az új szabályokat hozó 2022-es szezonban, miközben őket és a Mercedest a tavalyi vb-harc is hátráltathatja.

Az elmúlt évek legjelentősebb technikai szabályváltozásait hozza a 2022-es Formula-1-es idény, amely előtt több csapat is abban reménykedik, hogy ezt kihasználva nagyot léphetnek előre az erősorrendben. Néhány istálló bevallottan már nagyon korán az új autó fejlesztésére fókuszált tavaly, miközben a két élgárda, a Mercedes és a Red Bull az utolsó futamig kénytelen volt energiát fektetni a világbajnoki harcba is.

Bár mindkét alakulat cáfolta, hogy ez hátrányosan érintette volna a 2022-es versenygép fejlesztési munkálatait, ugyanakkor Christian Horner elismerte, hogy néhány csapat okozhat meglepetést az előttünk álló évad során:

f1-start-2021-rb-dppi



„Úgy vélem, lehet kavarodás az erősorrendben” – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke a WION-nak. „Szerintem láthatunk olyan csapatokat, mint a Ferrari, a McLaren, de akár egy vagy két meglepetést is, hiszen teljesen megváltoztak a szabályok, mi pedig a Mercedesszel érintettek voltunk a tavalyi világbajnoki harcban is. Ez elkerülhetetlenül eltereli némileg a figyelmet és a hangsúlyt a következő évről. Kemény kihívásra számítunk idén, úgy gondolom, izgalmas bajnokság áll előttünk.”

Azt már a rivális Mercedes technikai igazgatója, James Allison is elmondta, hogy alighanem néhány istálló csúnyán el fogja szúrni az új autóját, ugyanakkor lesznek olyan alakulatok is, amelyek olyan fejlesztéssel rukkolnak elő, amit a többieknek kell lemásolniuk. Horner is izgatott annak kapcsán, ki milyen utat választ:

„A Formula-1 egy összetett sport és üzlet. Minden arról szól, hogyan értelmezed a szabályok, márpedig erre az évre teljesen újak az előírások, az elmúlt 30 évben most változik a legnagyobbat a karosszéria. Lenyűgöző lesz látni, hogyan értelmezték a szabályokat az egyes csapatok, de persze erre csak Barcelonában fog fény derülni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: