DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Senki sem hitt a Williams sikerében”

A korábbi nehézségek után nagyszerű évet zárt 2021-ben a Williams istállója. A csapatfőnök, Jost Capito úgy gondolja, eleinte mindenki leírta az alakulatot, végül megmutatták, hogy mire képesek.

A Williams az utóbbi években a mezőny végére esett vissza, így a tavalyi esztendő előtt sem voltak túl nagy várakozások a csapattal kapcsolatban. A grove-i alakulat végül rácáfolt a kétkedőkre és képesek voltak kiemelkedő eredményeket elérni az autó gyengébb teljesítménye ellenére is.

Ehhez nagy szükség volt a pilótákra is, George Russell és Nicholas Latifi ugyanis mindketten értékes pontokat szereztek, a fiatal brit ráadásul egy ízben a dobogóra is felállhatott Belgiumban. Jost Capito most elismerte még ő sem számított ilyen fellendülésre.



„Ez egy olyan hatalmas siker volt számunkra, amit senki sem hitt volna, hogy lehetséges. Nehéz elhinni, hogy ilyen gyorsan elment egy év, úgy érzem, mintha csak néhány nap telt volna el. Az első napomon a gyárban bemutatták nekem az autót, mert a korai hónapokban nem tudtam jönni. Onnan, aztán a teszt, és már csak futamok következtek” – idézte Capito szavait a PlanetF1.

„Változatos szezon volt, sok minden történt benne. Nagyon élvezetes volt visszatérni a Formula-1-be, és különösen az volt a Williamsnél dolgozni. Ez egy nagyszerű csapat és egy nagyszerű márkanév. Fantasztikus itt lenni, de ugyanakkor stresszes is. Ha egy olyan csapathoz jössz, amelyik az elmúlt néhány évben utolsó volt, és nem szerzett pontot, akkor nagyon sok dolgot kell újra felépíteni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: