DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Előnyére válna az F1-nek, ha Hamilton nem térne vissza?

Az új Mercedes-pilóta, George Russell egykori főnöke egyrészről sajnálná, ha az ifjú brit mellé nem csatlakozna végül hétszeres bajnok csapattársa, de a sport talán jól járna vele.

Lewis Hamilton jövője a tavalyi szezonzáró után bizonytalanná vált, és továbbra sem érkezett semmiféle hivatalos megerősítés azt illetően, hogy a hallgatásba burkolózott hétszeres világbajnok visszatér-e. Erre a kérdésre február 18-án, a Mercedes autóbemutatóján alighanem megkapjuk majd a választ, addig is marad a találgatás.

Hamilton leendő és a rajongók által nagyon várt csapattársának, George Russellnek egykori főnöke, Jost Capito úgy véli, ha a bajnok valóban hátat fordít a száguldó cirkusznak, az egyszerre lehet jó és rossz döntés is. Magát a Formula-1-et tekintve inkább jól járna a mezőny, ha felszabadulna egy ülés.

„Nem igazán érdekel, hogy vezet-e majd vagy sem. Ez egy teljesen irreleváns kérdés” – kezdte az RTL-nek adott interjújában Capito, majd rávilágított, annyira mégsem lenne elhanyagolható a távozás jelentősége. „Mindig mindenki azt mondja, hogy nincs elég hely a fiataloknak. Azt hiszem, ha valaki hétszeres világbajnok, akkor már eleget bizonyított és átadhatná a helyét egy fiatalnak, nem?” – elmélkedett.



Valóban, a különböző versenyzői akadémiák neveltjei csak nehézkesen tudják megtenni az utolsó lépést, idén is például Guanyu Zhou lesz az egyetlen újonc, míg például az F2-bajnok Oscar Piastri a kispadra került, de a királykategóriával korábban szóba hozott Robert Svarcman vagy Callum Ilott is vár még a lehetőségre.

Capito szerint ugyanakkor a Williamstől három év után továbblépő tehetség, Russell számára Hamilton visszavonulása rossz hír lenne. „Ez rossz lenne George szempontjából, mert akkor nem győzhetné le, pedig szerintem le szeretné” – mondta, majd újfent elismerő szavakkal illette a fiatal britet. „Már nem csiszolatlan gyémánt, már políroztuk egy kicsit. Még nem hozott ki mindent magából, ami benne van, szóval biztos vagyok benne, hogy a Mercedesnél folytatja a fejlődést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: