DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

AFM február: Hamilton visszavág?

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legfrissebb száma, amelyben a Ferrari helyzetén kívül azzal is foglalkozunk, hogy vajon felveszi-e a harcot Lewis Hamilton a hatalmat átvevő fiatal generációval.

Az Abu Dhabi Nagydíj óta nem láttuk Lewis Hamiltont és nem is hallottunk felőle semmit - a lovaggá ütése alkalmából készült képek jelentik az utolsó "életjelet" róla az előző szezon botrányos lezárása óta. Vajon reális lehet a hétszeres világbajnok visszavonulása, illetve mi motiválhatja arra, hogy folytassa és megcélozza a nyolcadik elsőséget? Mi lehet a háttérben? Ezzel is foglalkozunk az Autósport és Formula Magazin februári számában, amelyben hat oldalt szenteltünk a Hamilton-helyzet értékelésének.

0000 - AFM címlapok 2022-02



Ugyanakkor azt sem hagytuk ki, hogy kikkel is kell megküzdenie a britnek, ha folytatja F1-es pályafutását. A sportág generációváltása (a pilóták tekintetében) ugyanis a tavalyi Verstappen-győzelemmel, valamint az idei évre szóló átigazolásokkal tulajdonképpen befejeződött: szinte minden csapatnál van legalább egy olyan tehetség, aki az új korosztály képviselője és a rajtrács legjobbjai közé tartozik. Hamilton szinte egyedül állja a sarat az "öregek" közül, legalábbis vezérszerepben - 2022 az új autók mellett az új generáció uralmát is elhozza?

022-023 - Ferrari

Amit viszont sokan várnak ettől a szezontól, az a Ferrari ismételt felemelkedése. Magazinunkban is foglalkozunk a témával, hiszen Maranellóban két évet áldoztak arra, hogy 2022-től ismét versenyképesek legyenek és az eddig kiszivárgó információkból biztató kép rajzolódik ki számukra. Ez már kevésbé mondható el az Alpine és az Aston Martin esetében, amely istállók a jelek szerint nem tudták leküzdeni belső problémáikat, nem végeztek a házon belüli átalakítással az új éra kezdetéig - vajon ők bukhatnak a legnagyobbat idén?

036-037 - Yamamoto

Minden idők egyik legszürreálisabb búcsúinterjúját készítettük Masashi Yamamotóval, a Honda eddigi vezérével, aki most már a Red Bullnál folytatja. A japán szakember exkluzív interjúban beszélt arról, hogy a motorgyártó úgy vonul ki a száguldó cirkuszból, hogy igazából totálisan bent marad és a Red Bull-lal közösen kis túlzással szemfényvesztést követ el bizonyos érdekek mentén.

026-027 - Vanda

Szintén exkluzív interjút készítettünk Borsos Vandával, aki tíz évig volt a Red Bull utazó csapatának tagja, sőt, az utóbbi időben az egész paddockban ismert hospitality-szakértőként segítette az energiaitalosokat. Egy évtized után most a távozás mellett döntött, az AFM-nek pedig beszélt a búcsúztatásáról és belső információkat árult el a Red Bull légköréről, belső viszonyairól, Verstappenről. Hornerről és a többiekről.

Még mindig Red Bull: Verstappenen keresztül bemutatjuk, hogy kikből áll össze egy F1-es pilóta legbelső köre, kik azok, akik csak azért dolgoznak, hogy egy versenyző a maximumot tudja kihozni magából és az autójából. Vagyis ebben az esetben kikből áll a világbajnok stábja?

056-057 - Dakar

Természetesen nemcsak az F1-ről szól magazinunk, így összeállítottuk többek között a MotoGP-éra tíz legjobb motorosát, részletesen beszámoltunk a Dakar és a Monte-Carlo Rali eseményeiről, de a magyar ralisport terén sem maradtunk tétlenek: a Szilveszter Rali beszámolóján kívül összeszedtük, hogy az utóbbi évek során milyen események, fordulatok vezettek el minket odáig, hogy a Rally Hungary 2022-ben már ne legyen Európa-bajnoki futam.

070-071 - WRC

Az AFM megvásárolható az újságosoknál, előfizethető a Formula.hu weboldalán, digitális formában is előfizethető erre a linkre kattintva, de a laptapir.hu-n keresztül is olvasható, szintén előfizetés után.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: