DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Brown: Abu Dhabi ellenére sem korrupt az F1

A McLaren vezérigazgatója szerint szó sincs arról, hogy Michael Masiék szándékosan akartak volna hátrányba hozni valakit a tavalyi idényzárón, egyszerűen csak egy megkérdőjelezhető döntést hoztak.

Noha már lassan másfél hónapja rendezték, továbbra sem igazán csitulnak a kedélyek a tavalyi Formula-1-es évadzáró Abu Dhabi Nagydíj kapcsán, amelynek végén Max Verstappen úgy happolta el a vb-címet Lewis Hamilton orra elöl, hogy az utolsó körre véleményes módon elengedték az addig biztonsági autó mögött haladó mezőnyt. Hamilton azóta is teljes hallgatásba burkolózik, miközben az FIA vizsgálatot indított a történtek kapcsán.

abudhabi-f1-safetycar-2021-dppi



Az egyértelmű törekvés az utóbbi időben, hogy a versenyek ne safety car-fázissal érjenek véget, így ha van rá mód, a versenyirányítás újraindítja a futamot. Michael Masi versenyigazgató is alighanem ezt tartotta szem előtt, amikor a végső döntést meghozta – viszont Zak Brown, a McLaren elnök-vezérigazgatója szerint kizárt, hogy a szakembert bármiféle rossz szándék vezérelte volna, hogy direkt belenyúljon a vb-párharc kimenetelébe:

„Nem gondolom, hogy szándékosan rosszinduló döntés született volna. Akik így gondolják, vélekedhetnek úgy, hogy korrupt a sport vagy ilyesmi. Én nem értek egyet ezzel” – idézi Brownt a Motorsport.com szakoldal. „Azt gondolom-e, hogy más döntés születhetett volna? Igen, talán. De szeretném megvárni és látni, mivel áll elő ennek kapcsán az FIA. Úgy vélem, korábban is láttunk már olyan a sportban, hogy a bírók olyan ítéletet hoznak, amivel nem mindenki ért egyet. Olykor igazuk van, olykor tévednek. Nagyon izgalmassá tette a dolgokat, de amint elindul az új szezon, ez is olyanná válik, amit ha nem is felejtünk el, de már a múltnak fog számítani.”

Brown hangsúlyozta: bármennyire is elkezdenek begyógyulni a sebek az új idény kezdetével, fontos, hogy az FIA vizsgálata alaposan feltárja a részleteket, és azt is rögzítsék, miként kívánják elkerülni, hogy hasonló helyzet megismétlődjön.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: