DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: A Mercedes mindent megtett ellenem Hollandiában

Az újdonsült világbajnok rendkívül jól kapcsolta ki a nyomást egész évben, ez alól talán csak hazai futama volt kivétel, amikor végig érezte, hogy óriásiak az elvárások vele szemben.

Valószínűleg még az idényzáró futamnál is nagyobb nyomás alatt volt a Holland Nagydíj hétvégéjén Max Verstappen, 2021 világbajnoka. Egy hadseregnyi ember látogatott ki és varázsolt szenzációs hangulatot Zandvoortban és kimondva, kimondatlanul, de győzelmet várva biztatták kedvencüket a helyszínen.

Ehhez azonban azt a nem éppen apró tettet kellett végrehajtania, hogy mindkét Mercedest erőből legyőzze. Abban az időszakban a rivális még nem rendelkezett a Brazíliában elővarázsolt rakétával, ám a hollandnak így is minden idegszálára és minden apró tizedmásodpercre szüksége volt a győzelemhez.

Pedig a Hamilton-Bottas páros mindent megtett, hogy ezt megakadályozza, erre emlékezett vissza a napokban Max Verstappen. „Ha visszagondolok Zandvoortra, ott egyértelműen én kerültem a legnagyobb nyomás alá, mindenki arra számított, hogy nyerni fogok és szinte elvárás volt velem szemben” – idézi Verstappen szavait az Italy24news.

A hatalmas tömeg kimondatlanul is egy győzelem ünneplésére utazott oda, ami végül sikerült is


„Az első körtől a leintésig nagyon feszült csatározás volt, az ember nem lehet minden egyes körben csúcsformában. Az egész hétvégén azon dolgoztam, hogy tökéletes teljesítményt nyújtsak és sikerült is majdnem tökéletesen hoznom az edzéseket és a versenyt is.”

„Elképesztő érzés volt, az volt bennem, hogy semmit nem tudtam volna jobban csinálni, mint ahogy tettem. A Mercedes mindent megpróbált ellenem, például két külön stratégiára szedték a két autójukat, de minden tőlünk telhetőt megtettünk és sikerült nyerni.”

„Csodálatos érzés volt, miután átszeltem a célvonalat, az az érzés is bennem volt, hogy huh, véget ért a versenyhétvége, végre pihenhetek is egy kicsit” – tette hozzá Verstappen, aki minden idők egyik legizgalmasabb és egyben legmegosztóbb F1-es szezonzáróján végül megnyerte a világbajnoki címet is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: