DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Marko: Idén is Mercedes vs. Red Bull csata lesz

Az energiaitalosok F1-es tanácsadója szerint jó esélyekkel indulhatnak neki a címvédő hadjáratnak Max Verstappennel – hacsak egy eddigi középcsapat nem okoz nagy meglepetést.

A 2021-es szezon egyértelműen a Mercedes és a Red Bull gigászi küzdelméről marad emlékezetes: a konstruktőrök között ugyan zsinórban nyolcadik alkalommal is az Ezüst Nyilak győztek, egyéniben Max Verstappen megtörte a csapat sikersorozatát.

verstappen-hamilton-2021-trofea-rb



Idén azonban jelentős szabályváltozások jönnek, minden alakulatnál teljesen új autót kell terveznie, s így benne lehet a pakliban, hogy átrajzolódnak az erőviszonyok a Formula-1-ben. Ráadásul az előző idényben a Red Bullnál tartalékpilótai szerepkört betöltő Alexander Albon nemrég elhintette, hogy a Red Bull az évad végén inkább Verstappen vb-címére összpontosított, nem pedig a 2022-es fejlesztésekre, így akár hátrányba is kerülhetnének az energiaitalosok.

Ezt azonban gyorsan cáfolta Helmut Marko, a Red Bull F1-es tanácsadója, aki szerint csak félreértelmezték Albon szavait: „Annyit mondhatok, hogy meg akarjuk védeni Max Verstappen világbajnoki címét, és elég jó helyzetben is vagyunk ehhez” – nyilatkozta a szakember az F1-Insidernek. „Két különböző fejlesztési programunk futott egymás mellett 2021-ben, és mindkettő működött. Nincs okunk azt gondolni, hogy ne a Mercedes és mi lennénk ismét a favoritok – hacsak valaki nem bukkant rá a bölcsek kövére az új szabályzatban.”

Marko egyébként arról is beszélt, hogy a tavalyi intenzív szezon után ő maga is kikapcsolódott innsbrucki üdülőben: elmondása szerint a pihenés „szauna volt a lelkének is”, s úgy zárta ki a külvilágot, hogy csak esténként engedélyezte magának, hogy ránézzen a mobiltelefonjára.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: