DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Wolff: Tetteket várok, nem csak szavakat

A Mercedes F1-es csapatvezetője konkrét intézkedéseket szeretne látni a vizsgálat eredményeként, amelyet az FIA a tavalyi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon történtek után folytat le.

Bár már lassan másfél hónap telt el azóta, továbbra sem csitulnak a hullámok a vitatott-drámai végjátékot hozó Formula-1-es Abu Dhabi Nagydíj kapcsán. Az FIA nemrég hivatalosan is megkezdte a vizsgálatot az ott történtek kapcsán, az eredményeket azonban csak az idei bahreini évadnyitó pénteki napján fogják nyilvánosságra hozni.

A pletykák szerint a Mercedes azt szeretné elérni, hogy eltávolítsák Michael Masit a versenyigazgatói pozícióból, ezt azonban cáfolta az alakulat. Toto Wolff, az Ezüst Nyilak csapatfőnöke azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy kézzel fogható intézkedéseket szeretnének látni, hogy hasonló eset ne ismétlődhessen meg:

wolff-2021-dppi



„Tetteket várok, nem csak szavakat” – nyilatkozta Wolff a német Auto Motor und Sport szaklapnak. „Nem kezelhetjük ilyen szabadon a szabálykönyvet egy sportban, aminek sportnak kell lennie. Világossá kell tenni a szabályokat a szezon kezdete előtt, hogy minden versenyző, minden csapat és minden rajongó tudja, hogy mit lehet és mit nem. Végső soron szórakoztatunk, de egyetlen döntéssel sem hághatjuk át a szabályokat a show érdekében.”

A csapatvezető korábban is elmondta, és ismét hangsúlyozta, hogy hosszú időbe fog telni, mire akár az azóta is hallgatásba temetkező Lewis Hamilton, akár a Mercedes csapata túllép az Abu Dhabiban történteken:

„Ez nagyon mélyre ütött. Lewis, én és a teljes csapat kiábrándultunk. Imádjuk ezt a sportot, mert tisztességes: a stopper sosem hazudik. De amikor megtörik az alapvető igazságosság és a stopper már nem releváns többé, akkor elkezdünk kételkedni ebben a sportban. Amiatt a tény miatt, hogy az összes elvégzett munkát, vért, verítéket elvehetik tőled. Sok időbe fog telni megemészteni mindezt. Nem hiszem, hogy túl fogunk jutni ezen, főleg Lewis versenyzőként. De legalább megpróbálhatjuk az FIA-val közösen, hogy a jövőben jobban csináljuk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: