DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Prost: Rossi magának akarja a reflektorfényt

Az Alpine F1-es tanácsadói posztjából távozó négyszeres világbajnok elmondta: elsősorban azért döntött a csapat elhagyása mellett, mert úgy érezte, már nem vonják be a döntéshozatali folyamatokba.

Hétfőn még csak sajtóhírként látott napvilágot, majd maga Alain Prost erősítette meg egy csalódottságot és dühöt árasztó posztban, hogy többé már nem tölti be a tanácsadói pozíciót az Alpine Formula-1-es alakulatánál. A négyszeres világbajnok legenda a közösségi oldalán a tisztelet hiányáról beszélt, ezt később a L’Equipe-nek adott interjújában részletesebben is kifejtette:

prost-rossi-alpine-2021



„Elfogadom a változásokat, hiszen nem kell mindig mindent ugyanúgy csinálni az F1-ben. Lehet másképp is csinálni, és pontosan ez történt nálunk az előző szezonban. De számomra ez már túl komplikálttá vált. Többé már nem vettem részt a döntéshozatalban, miközben továbbra is a hivatalos álláspontot kellett képviselnem. Még az igazgatóság tagjaként is csak az utolsó pillanatban értesültem a döntésekről. Ez tisztelet kérdése. A viszonyok egyre bonyolultabbá váltak, rengeteg irigységet éreztem.”

Prost szavaiból az derül ki, hogy elsősorban az Alpine vezérigazgatójával, Laurent Rossival romlott meg a viszonya: „Laurent egyedül akar lenni, nem akarja, hogy bárki befolyásolja. Valójában ő maga mondta nekem, hogy nincs többé szüksége tanácsadóra. Így is ajánlott nekem egy szerződést Abu Dhabiban, amit visszautasítottam. Laurent magának akarja a reflektorfényt. Ami engem érdekel, az az a kihívás, hogy egy csapat része lehetek és részt vehetek bizonyos döntésekben. Önkéntesen vonultam jórészt a háttérbe, de így is nagy hatásom volt diszkréten dolgokra, még ha bizonyos kérdésekben nem is értettem egyet, amiket megtartok magamnak.”

A francia exversenyző hozzátette: nincs ellenére, hogy új arcok érkezhetnek a csapathoz – arról szólnak a pletykák, hogy az Aston Martint elhagyó Otmar Szafnauer az Alpine-nál köthet ki –, de nem szabad elfelejteni az eddigi menedzsment munkáját is, beleértve a szintén távozó Marcin Budkowskiét, hiszen a 2022-es szabályokra az elsők között kezdett felkészülni a csapat. „Nem vagyok ellene a változásoknak, csak azt nem fogadom el, ha hiányzik az emberek irányába mutatott tisztelet. Fontos nekem az emberi aspektus is” – fogalmazott Prost.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: