DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Latifi: Bizonyítani akarok a csapatnak

A 2022-es szezon végén jár le a szerződése a Williams istállójával Nicholas Latifinek. A kanadai pilóta hosszú távon szeretne elköteleződni a csapathoz, ezért igyekszik minél jobban teljesíteni idén.

Eddig két szezonon van túl a grove-i alakulattal Latifi, a szerződése viszont 2022 végéig szól, így az idei év kulcsfontosságú lesz számára. A Williams egy pilótát már elengedett a tavaly esztendő végén, akkor George Russell a Mercedeshez távozott, helyét pedig a Red Bullnál kegyvesztett Alexander Albon vette át.

Latifi tisztában van azzal, hogy bizonyítania kell a csapat számára, ezért magasra teszi a lécet idén és vezető szerepbe kerülne házon belül.

„Nehéz célokat kitűzni, mert nem tudod, hogy milyen lesz az autó teljesítménye. Ami viszont a távolabbi elvárásokat illeti, ha úgy érzem, ki tudom hozni a maximumot az autóból és a csomagból, amivel rendelkezem, akkor tudni fogom, hogy vagyok olyan gyors, mint bárki más, vagy mint az általam a rajtrács legjobbjának tartott versenyzők egyike. Megvan ez a személyes referenciám, és erre kell törekednem következetesen annyi versenyen, amennyin csak lehet, így a legjobb helyzetbe hozhatom magam és előrébb vihetem a csapatomat” – idézte Latifit a PlanetF1.



„Tényleg vezető szerepet kell vállalnom. Egy új autó jön és egy új kezdet szóval a visszajelzések kulcsfontosságúak lesznek, mert most valami olyan jön, amit még nem tapasztaltam eddig az F1-ben. Magabiztosnak kell lennem a döntéseimben, abban, amit a csapatnak kommunikálok, és hogy milyen irányba fogunk haladni, mert azt hiszem, ez fontosabb szempont lesz, mint bármelyik korábbi évben” – folytatta a kanadai.

A pályafutása harmadik szezonjára készülő versenyző úgy gondolja, ha jó teljesítményre lesz képes, akkor hosszú távon is maradhat a jelenlegi helyén.

„A csapat abban a helyzetben van, hogy a versenyzők képességei alapján dönthetnek, vagyis meg kell mutatnom nekik, hogy komoly terveim vannak velük, és hogy vagyok a megfelelő ember erre a feladatra. Hiszek a képességeimben és abban, hogy képes vagyok erre” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: