DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vasseur: A Ferrari tehetségeit is figyeljük

Antonio Giovinazzi távozása után nem egy Ferrari junior érkezett az Alfa Romeóhoz, hanem az Alpine egyik fiatalja. A csapatfőnök szerint továbbra is nyitottak a maranellóiak tehetségei iránt.

Az Alfa Romeo részéről a mezőny többi csapatához képest elég későn jelentették be 2021 vége felé, hogy kik lesznek a pilótáik a következő szezontól kezdve. Az már elég korán kiderült, hogy Valtteri Bottas fogja pótolni a visszavonuló Kimi Raikkönent, ám sokáig kérdéses volt a csapattársának kiléte.

Arra is esély volt, hogy az istálló megtartja a Ferrari neveltjét, Antonio Giovinazzit, de szintén az ülésre pályázott a Formula-E legutóbbi világbajnoka Nyck de Vries, valamint a Formula-2 bajnoka Oscar Piastri és a szériában szintén jó szezont maga mögött tudható Guanyu Zhou is. Végül utóbbi lett a befutó, ám Fréderic Vasseur nem látja akadályát annak, hogy a jövőben ismét a Ferrari egyik tehetségével dolgozzanak együtt.



„Azért, mert más lehetőség mellett döntöttünk, nem kell rögtön arra gondolni, hogy a jövőben sem lesz lehetőségünk újra együtt dolgozni a Ferrarival. Okosan kellett választanunk, mert a versenyzői együttműködést, nem lehet arra alapozni, hogy 10 évig egy újoncot kapunk folyamatosan” – idézte a Motorsport a csapatfőnök szavait.

A szakember szerint a felek sikeresen megegyeztek mindenben, így nincs akadálya a későbbi együttműködésnek.

„Erre a szituációra a Ferrarinak sincsen szüksége, hiszen nekik sincsen minden évben új pilótájuk. Ezt velük is sikerült megértetni teljes mértékben” – zárta gondolatait Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: