DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Raikkönen folytathatta volna a karrierjét

Egy hosszú pályafutást zárt le idén Kimi Raikkönen. A finn pilóta már a szezon elején elhatározta, hogy befejezi, ám lett volna lehetősége a folytatásra. Erről az Alfa Romeo csapatfőnöke beszélt.

A 2007-es világbajnok az idei szezonzárón, az Abu Dhabi Nagydíjon futotta le karrierje utolsó F1-es versenyét, melyet az Alfa Romeo színeiben tett meg. A csapathoz a Ferraritól érkezett 2019-ben, azóta viszont egyre kevésbé volt motivált, így már a mostani esztendő elején döntött a folytatásról.

Mindezt csak ősszel tudatták a szurkolókkal, vagyis elég sokáig csak találgatni lehetett a jövőjét illetően. Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke nemrég elárulta, az istálló továbbra is nyitott lett volna a közös munkára a finnek legendájával.



„Biztos, hogy megtaláltuk volna a közös pontot, hogy megértsük a motivációt. Az igaz, hogy most egy kicsit más, mint korábban, amikor 16 vagy 17 futamot teljesítettünk, hiszen jövőre már 23 lesz. A vége felé 10 versenyed van 12 hét alatt és ehhez hasonlók. Ehhez a világ körüli utazáshoz arra van szükséged, hogy teljesen oda koncentrálj. Azt hiszem, teljesen normális reakció, hogy egy bizonyos ponton az ember szeretne lapozni, és továbblépni a családdal” – idézte Vasseur szavait a PlanetF1.

A szakember szerint a csapatnak olyan versenyzőkre van szüksége, akik teljes mértékben elkötelezettek a fejlődésüket tekintve, úgy érzi, Raikkönen frusztrált volt amiatt, hogy nem tudott a dobogóért harcolni az alakulattal.

„Csapatként szükségünk van arra a garanciára, hogy valaki teljes mértékben elkötelezett lesz. Úgy gondolom, hogy Kimi nagyon okosan állt hozzá a dolgokhoz a nyár folyamán. Egyszer elmondta, hogy 22 évig csinálta hasonlóan a dolgokat, talán az, hogy mi nem a pódiumért voltunk versenyben, nem volt a segítségére. Meg kell értenünk, hogy 22 szezont húzott le és ebből 19-et olyan csapatoknál, ahol képes volt a pole-pozícióért harcolni. Valószínűleg ez okozta a frusztráltságot, ami normális” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: