DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alfa: Hiába gyorsulsz, ha nem szerzel pontokat

Emiatt vannak felemás érzések Frederic Vasseur csapatfőnökben, aki szerint talán ők fejlődtek a legtöbbet 2020-hoz képest az F1-ben, ez mégsem köszönt vissza az eredményeikben.

Mindössze a kilencedik helyen zárta a konstruktőri értékelést az Alfa Romeo Racing a Formula-1 2021-es szezonjában: csupán a végig sereghajtó és pontszerzésre is esélytelen Haast előzték meg, a Williams ellen a grove-iak kiugró eredményei miatt nem volt esélyük. Pedig Frederic Vasseur úgy érzi, hogy jelentőset gyorsultak az előző idényhez képest – csak éppen nem tudták pontokra váltani a bennük rejlő potenciált:

alfa-2021-dppi



„Furcsa érzések vannak bennem, mivel szerintem nyert teljesítmény tekintetében elég jól szerepeltünk” – nyilatkozta a csapatvezető a MotorsportWeek.com hasábjain. „Óriásit léptünk előre az előző évhez képest, talán a miénk volt a legnagyobb fejlődés puszta teljesítmény szempontjából a pole-pozíciós időhöz képest. Másrészt viszont kihagytuk a kínálkozó lehetőségeket idén: Budapesten balesetbe keveredtünk, Spában is volt egy elszalasztott lehetőségünk, Bahreinben problémánk adódott a bokszkiállás során, Imolában Kimi megforgott a felvezető körben. Itt elbuktunk két pontot, amott négyet.”

„Furcsa érzés ez, hiszen végső soron amik számítanak, azok a pontok. Nem számít, hogy gyorsabb vagy, ha nem szerzel pontokat. Ez frusztrálja kissé a csapatot: előreléptünk teljesítmény terén, de nem gyűjtöttünk ennek megfelelő számú pontot” – fogalmazott Vasseur, aki így folytatta:

„Hullámvasút volt a szezon. Jól kezdtünk nagyjából Monacóig bezárólag, aztán nyáron kemény időszakunk volt. Az évad utolsó szakaszában újra feljöttünk, de nagyon nehéz ezt elemezni, mert ha megnézzük a végeredményeket, akkor minden világos, de a teljesítmény tekintetében egy tized is teljesen megváltoztathatja a képet. Ha összességében kellene értékelnem az évet, azt mondanám, hogy teljesítményben jó volt, eredményekben viszont rossz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: