DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Russell korábban visszautasította a Mercedest

Érdekes történetet osztott meg Mercedes újdonsült versenyzője. A brit pilóta nemrégiben elárulta, a múltban egyszer már visszautasította a csapat ajánlatát, ám úgy véli, az élet végül őt igazolta.

Új párossal vág neki a 2022-es esztendőnek a Mercedes istállója, miután a német márkánál George Russell érkezett az Alfa Romeóhoz távozó Valtteri Bottas helyére. A fiatal pilótát már korábban is szóba hozták a konstruktőri világbajnokkal a Williamsnél mutatott teljesítménye miatt, idén pedig egy élmezőnybeli csapatnál bizonyíthat.

Russell most elárulta, a Mercedes már 2015-ben is megkereste őt egy támogatás lehetőségével a Formula-3-as Európa-bajnokság keretein belül, akkor azonban visszautasította az ajánlatukat.

„Már a Carlinhoz és a Volkswagenhez való csatlakozásom előtt beszélgettem Toto Wolffal és a Mercedesszel. Miután 2015 elején találkoztunk, küldtem számára egy üzenetet. Abban elmondtam, hogy nagyra értékelem az ajánlatot és megköszöntem a tanácsokat, de azt is közöltem, valójában a Mücke Motorsport és a Mercedes kettőse helyett a Carlinhoz, és a Volkswagenhez fogok csatlakozni. Úgy gondoltam, ez a jobb döntés a karrierem szempontjából” – idézte Russellt az F1i.com



„Akkor az volt a véleményem, hogy ha kimegyek, és jó munkát végzek, a Mercedes továbbra is érdeklődni fog. A válasz erre akkor az volt, hogy szerintük rossz döntést hoztam, de maradjunk kapcsolatban, aztán meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.”

Russell szerint igaza lett, hiszen nem sokkal később mégis megkereste őt a Mercedes junior programjának felelőse egy újabb lehetőséggel.

„Már majdnem aláírásra készen volt a szerződésem a BMW-től, amikor jött egy telefon Gwen Lagrue részéről. A fürdőben voltam, majd azt mondta, beszélni akarnak velem. Teljesen egyértelmű helyzet volt, ha a BMW-hez szerződök, akkor tovább nem lett volna lehetőségem a Mercedesnél” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: