DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ecclestone: Vettel menjen újra a Red Bullhoz

Az F1 egykori mindenható ura szerint a négyszeres világbajnok német korábbi sikerei színhelyén megmutathatja, hogy még mindig képes a legmagasabb szinten teljesíteni. Gyenge autóval nem tudja.

A 2021-es évad egyik legnagyobb csalódása a Racing Pointból Aston Martinná vedlett istálló mélyrepülése volt. Bár Sebastian Vettel kétszer is másodikként végzett a zöld autóval (ebből ráadásul a Magyar Nagydíjon szerzett dobogóját el is vették utólag, mivel túl kevés üzemanyag maradt az autójában), a gárda alapvetően hatalmasat esett vissza egy évvel korábbi önmagához képest.

Sokszor még a pontszerzésekért is komolyan meg kellett küzdeni, nem is mindig sikerült. A szabályváltozások egyértelműen hátrányosan érintették a „Mercedes-klón” autót, ami egész évben végig is kísérte Stroll és Vettel sorsát. Jövőre viszont mindenki tiszta lappal indul.

Sokan kételkednek már Vettel vezetési képességeiben azok után, hogy zsinórban két szezonban is legyőzte őt házon belül az ifjú Charles Leclerc és emiatt a Ferrarinál látványosan kegyvesztett lett, az utolsó szezonját már egyértelmű mellőzöttségben kellett letudnia, olyan is lett. (Igaz, tavaly Leclerc-nek nem alakult úgy az évada, ahogy tervezte, házon belül ki is kapott Carlos Sainztól...)

Vettel a Red Bullban tudná megmutatni valós tudását? Ecclestone jó néven venné


Bernie Ecclestone úgy véli, a Red Bullnak le kellene őt szerződtetnie Max Verstappen mellé, így meg is tudná mutatni, mennyire gyors is jelenleg. „Hogy mikor kellene Vettelnek elhagynia a száguldó cirkuszt? Amikor úgy érzi, hogy itt az ideje. Egyáltalán nem kellene mondogatni neki, hogy vonuljon vissza, érezni fogja, mikor járt le az ideje” – ecsetelte véleményét Ecclestone a Sport1.de hasábjain.

„Mi sem tudhatjuk, mennyire gyors pilóta jelenleg, mivel nem ül versenyképes autóban. Ilyenkor kicsit sem könnyű megsaccolni, hogy vajon egy versenyző ugyanolyan gyors-e, mint korábban. Térjen vissza a Red Bullhoz és rögtön okosabbak leszünk ezen a téren.”

Vettel nemrég azt nyilatkozta, hogy bár átfutott az agyán tavaly a visszavonulás gondolata, egyelőre nem érzi, hogy itt lenne az ideje, mert változatlanul komoly motivációja van és még mindig ég benne a tűz, ami miatt éhes a sikerre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: