DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz bebizonyította, hogy Leclerc nem is olyan nagy szám?

Helmut Marko számba vette, kik lehetnek igazán esélyesek a szezonban. Charles Leclerc-ben és George Russellben azonban kételkedik, sokkal inkább hisz Lando Norris képességeiben.

2019-ben és 2020-ban Charles Leclerc egyértelműen a Scuderia által már kissé lesajnált és egy idő után totálisan elhanyagolt Sebastian Vettel fölé nőtt és bár a monacói csak két futamgyőzelmet szerzett eleddig, a szakemberek és a rajongók is úgy gondolták, kétségtelenül a legjobb pilóták közé emelkedett, aki bármikor világbajnoki címért harcolhat.

Nem igazán osztja ezt a véleményt Helmut Marko. A Red Bull főtanácsadója szerint a tavalyi év tökéletesen eloszlathatta a rózsaszín ködöt Charles Leclerc körül, csapaton belül vereséget szenvedett az újonnan odakerülő Carlos Sainztól. Ez pedig nem csak Sainz erősségét mutatja, hanem az osztrák úgy véli, a monacói közel sem akkora nagy szám, mint amilyen legendát hintettek köré.

„Nem titkoltan 2022-ban is a világbajnoki cím megszerzése a legfőbb célunk a Red Bull-lal. De amikor ilyen mértékű szabályváltozásokkal kell megbirkózni, akkor az ember sosem lehet előre biztos semmiben. A Mercedesben és bennünk is megvan a potenciál, valamint a megfelelő anyagi és emberi ráfordítás lehetősége, hogy folytathassuk remeklésünket. Magas szintű párbajra számítok, leginkább Hamilton és Verstappen között, más pilótát nem érzek ugyanezen a szinten” – ecsetelte véleményét Marko az Auto Motor und Sport hasábjain.

Marko többre tartja Norrist, mint Leclerc-t és Russellt - jelenleg


„A legközelebb hozzájuk szerintem Lando Norris jár. Leclerc már más tészta, szerintem őt Sainz szépen beárazta tavaly. Ami a Mercedest illeti, Russell biztosan nagyobb kihívást jelent majd Hamilton számára. Nagyobb étvággyal és ambíciókkal érkezik a csapathoz, mint elődje, Valtteri Bottas. Politikailag azt is meg kell említeni, hogy ő maga is angol.”

„Igaz, az időmérő edzéseken elképesztően gyors pilóta George Russell, de a versenytempóban például már közel sem volt olyan nagy a különbség Latifi és közte. Russellnek bőven van mit bizonyítania új istállójánál” – tette hozzá a főtanácsadó.

És akkor azt még meg sem említettük, hogy vajon mi áll Russell szerződésében? Kötelező segítenie Lewis Hamiltont a világbajnoki küzdelemben, vagy szabadon csatázhatnak egymás ellen is? Ez ugyanis nem elhanyagolható apróság lesz a fiatal brit teljesítményének megítélésekor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: