DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Változatosságot és kiélezett csatát vár Domenicali

Stefano Domenicali szerint nagyon erős a jelenlegi mezőny, épp ezért bízik benne, hogy idén Max Verstappen és Lewis Hamilton mellett mások is versenybe szállhatnak majd a világbajnoki címért.

Minden idők egyik legizgalmasabb szezonját láthattuk 2021-ben, melynek főszereplői az első világbajnoki címéért harcoló Max Verstappen, és a nyolcadikért küzdő Lewis Hamilton voltak. A két pilóta olyannyira vívott kiélezett csatát egymással, hogy csupán a szezonzáró utolsó körében dőlt el, kié lesz a bajnoki trófea. És bár néhány meglepetésgyőztest is köszönthettünk tavaly, összességében a Red Bull és a Mercedes dominált. 2022-ben azonban változnak a szabályok, a cél pedig az, hogy több csapat is részt vehessen a világbajnoki cím megszerzéséért folytatott küzdelemben.

Stefano Domenicali elismerte, élvezte az előző szezon alakulását, ugyanakkor szeretné, ha a többi pilóta tehetsége futamgyőzelmek képében is megmutatkozna végre. „Nagyon remélem, hogy a harc tovább folytatódik. De abban is bízom, hogy más versenyzők is bekapcsolódhatnak a bajnoki címért folyó küzdelembe” – fogalmazott a Sport1.de-nek, majd leszögezte: rendkívül erős a mezőny. „Nagyon sok fiatal és tehetséges versenyzőnk van. Ezért a hangsúly jelenleg azon van, hogy az autók lehetővé tegyék, több pilóta harcolhasson futamgyőzelemért és bajnoki címért.”



Hozzátette, nagyon várja, hogyan tér vissza Verstappen regnáló világbajnokként Bahreinbe: azaz milyen változás következik be a mentalitásában most, hogy elérte élete álmát a Formula-1-ben. „Minden pilóta egyedi. Max óriásit nőtt az elmúlt néhány évben. 2021-ben folyamatosan a határon autózott. Szerintem megérdemli ezt a címet. Alig várom, hogy lássam őt ebben az új helyzetben, uralkodó bajnokként, úgy, hogy megvalósította az álmát. Kíváncsian várom, hogyan fog teljesíteni idén” – fogalmazott az F1-főnök.

Visszatekintve a szezon egészére, Domenicali dicsérte, ahogy a sportág képes volt egy 22 versenyből álló versenynaptár összeállítására, különösen a járványhelyzet idején. Nemrégiben azt mondta, akár harminc futamot is tarthatnának, hiszen lenne rá igény, de úgy véli, ezért a huszonkettőért is hálásnak kell lennünk. „Nagyon elégedett vagyok. Az F1-nek számos kihívással szembe kellett néznie a koronavírus miatt. 22 versenyt teljesíteni ilyen körülmények között, minden résztvevő számára óriási feladat volt. De jutalmat kaptunk: hatalmas volt az érdeklődés, hála Lewis és Max csatájának” – zárta gondolatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: