DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Domenicali: Változhatnak az erőviszonyok

Jövőre jelentősen változnak az autók, miután új aerodinamikai szabályok lépnek életbe a Formula-1-ben. Stefano Domenicali szerint a következő év elején elég nagy különbségek alakulhatnak ki.

Hatalmas kihívás előtt állnak a csapatok, hiszen a jövőre érkező új szabályok nagy változásokat hoznak. Mindez azzal is járhat, felborulnak a jelenlegi erőviszonyok, de akár azzal is, hogy valamelyik istálló jelentős előnyhöz jut.

Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali nemrégiben úgy gondolta, az új korszak elején megszerzett előnyök nagyon gyorsan eltűnhetnek, mivel a csapatok még mindig nem ismerik ki magukat rögtön a friss rendszerben.



„Egyértelmű, hogy egy új szabályzattal és a költségvetési sapkával induló szezonban az autók között nagyobb különbségek alakulhatnak ki, mint amire az emberek számítanának. De ugyanilyen biztos vagyok abban is, hogy az ezekkel kapcsolatos korlátozásoknak köszönhetően, ha ezek a különbségek meg is lesznek, gyorsabban csökkennek majd” – mondta Domenicali a Motorsportnak adott interjúban.

A szakember szerint jó esély mutatkozik arra, hogy a jövőben a tehetség fog dominálni az új generációs autók által, melyek a remények szerint közelebbről tudják majd követni egymást.

„Az új autókat úgy tervezték, hogy kiemeljék a versenyzők képességeit. Ezek olyan gépek, amelyeket a gumikat is rontó turbulens hatások nélkül lehet vezetni. A cél az, hogy a lehető legtöbb versenyző között legyenek párharcok, anélkül, hogy az autóval kapcsolatos korlátok gondot okoznának” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: