DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„A mostani F1-esek nem voltak jó versenyautók”

Ross Brawn szerint talán az F1-es történelem leggyorsabb autói voltak az utóbbi két évben látottak, de nem a legjobb versenyautói - a cél az, hogy 2022-re pontosan ez változzon meg.

A következő szezontól életbe lépő új F1-es szabályrendszer fő célja az, hogy a versenyzést kiegyenlítettebbé és élvezhetőbbé tegye, vagyis hogy az autókkal könnyebb legyen követni egymást és kerék a kerék elleni csatákat vívni. Az új autó egyik megálmodója, Ross Brawn szerint az világos, hogy ezek a technikák lassabbak lesznek azoknál, mint amelyektől most búcsúztunk, de eznem jelenti azt, hogy rosszabbak lesznek, sőt.

2022



"Hogy a 2020-2021-es autók voltak-e a legjobbak az F1 története során? Ez attól függ, hogy hogyan határozzuk meg az általános Formula-1-es autót. Ha úgy, hogy ez a leggyorsabb, akkor valószínűleg igen, ezek voltak a legjobbak" - mondta az F1 motorsport-igazgatója a Tech Talksnak.

"Ha a legjobb versenyautóként határozzuk meg az F1-es autókat, akkor nem. Ezek nagyon-nagyon kritikusak, amikor közel haladnak egymáshoz és ugyanilyen kritikusak, amikor hozzárnek a kerékvetőhöz, mert leszakad róluk valami és már nem is működnek megfelelően. Hihetetlen eszközök, hihetetlenül bonyolultak. A 2022-es autókat viszont próbáltuk robosztusabbá, egyszerűbbé és kevésbé érzékennyé tenni. Persze afelől nincs kétségem, hogy a csapatok bonyolítják majd a dolgokat, de majd meg tudjuk őket gátolni ebben. Szóval a 2020-2021-es autók hihetetlenek, de igazából nem túl jó versenyautók."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: