DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Capito: Russell igazi csapatjátékos

Nagy lehetőség előtt áll idén George Russell, miután a Mercedes csapatával kezdi meg a 2022-es szezont. Korábbi csapatfőnöke szerint a fiatal brit pilótának a csapat az első.

Új kihívás vár a britek tehetségére. Russell 2019-ben került lett az F1-es mezőny tagja, az elmúlt három szezonban pedig többször is lenyűgözte az embereket. A Williams autóinak gyenge teljesítménye ellenére kiugró eredményeket ért el, de a Mercedeshez való egy futamos beugrása során is nagyszerűen ment 2020-ban.

Az idei esztendőben már állandó ülést kapott a német márkától, így Lewis Hamilton csapattársa lesz. A Williams csapatfőnöke szerint Russell minden meg fog tenni a sikerért, de nem csak saját maga, hanem a csapata miatt is.



„Úgy gondolom, George iránt mindenki nagy tisztelettel adózik. Ha valamit el akar érni az autón, akkor mindent megtesz ezért, ha pedig valamit el akar érni a csapatnál, akkor ugyanez a helyzet, de mindig nagyon pozitív módon teszi ezt. Egy rossz szót sem hallottam tőle egész évben, továbbra is nagyon közvetlen. Szerintem ez egy kivételes hozzáállás. Nicholas Latifi nagyon hasonló, szóval mindenki szeret velük dolgozni. Nagyon jó kapcsolatot alakítottak ki velük, de ami szintén nagyon fontos volt, hogy George nem csak magért dolgozik. Ő is egy igazán nagyszerű csapatjátékos. Tudja, hogy győzni akar, és a legjobb akar lenni, de mindig gondol a csapattársára is” – idézte Capito szavait a PlanetF1.

A szakember példaként a Magyar Nagydíjat hozta fel, ahol fontos pontokat szereztek, Russell pedig készen állt segíteni az istállót a siker érdekében.

„Általában csak a csapatra és a csapattársára gondol a verseny alatt és így volt akkor is. Szerintem a személyes hozzáállása abszolút fantasztikus ebből a szempontból is” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: