DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: Nagy a tisztelet köztünk Lewisszal

A Mercedes új F1-es igazolása úgy véli, a hétszeres világbajnokkal együtt dolgozva kell majd segíteniük a csapatot az új autókat hozó 2022-es szezon során. A brit beszélt a williamses kötődéséről is.

George Russell három Williamsnél eltöltött szezon után csatlakozik idén a Mercedeshez, ahol Lewis Hamilton lesz a csapattársa. Sokak szerint parázs házon belüli csatára van kilátás a hétszeres világbajnokság és feltörekvő honfitársa között, a fiatal brit ugyanakkor reméli, jól tudnak majd együtt dolgozni a csapat előremozdítása érdekében – minderről az F1 Nation podcast adásában beszélt:

russell-mercedes-teszt-dppi



„Úgy gondolom, nagy a tisztelet köztünk Lewisszal. Pályafutásaink különböző szakaszában járunk. Lewis okkal lett az a srác, aki: minden idők legnagyobbja. Úgy gondolom, egymást kell majd segítenünk, mert 2022-ben rengeteget fognak versenyről versenyre fejlődni az autók. Nem az fog dönteni, kié a leggyorsabb autó az első futamon, hanem hogy kié a leggyorsabb a szezon egésze folyamán. Versenyzőkként pedig együtt kell dolgoznunk a csapattal, hogy előre mozduljunk, ez lesz a kulcs.”

Russell arról is beszélt, hogy a Williamsnek örökké helye lesz a szívében: „Ők adtak először lehetőséget nekem a Formula-1-ben, amiért örökké hálás leszek. De úgy vélem, mindenekelőtt segítettek, hogy összességében jobb versenyzővé váljak, segítettek jobban megérteni a sport technikai részét és fejleszteni a képességeimet. Úgy gondolom, különösen a jó időszakok során kiépíted a kapcsolatokat és kötelékeket az emberekkel: közelebb kerültök egymáshoz, s ez örökké megmarad.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: