DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Gasly félelmetesen jó munkát végez”

Meglepte Nico Rosberget, hogy Pierre Gasly jövőre sem kapott lehetőséget a Red Bull csapatánál. A 2016-os világbajnok szerint a francia pilóta megérdemelné az esélyt.

Miután Daniel Ricciardo a Renault istállójához igazolt, a Red Bull maradt a bevált módszernél és a saját tehetségei közül választott 2019-re. Akkor Pierre Gasly kapta meg a lehetőséget, ám a teljesítményét nem találták megfelelőnek az energiaitalosok, így rövid időn belül vissza kellett mennie a testvércsapatukhoz, ahol viszont továbbra is biztos helye van.

A francia pilóta már a tavalyi esztendőben is elért kiugró eredményeket, így például az Olasz Nagydíjon aratott győzelme is ide sorolandó, de a 2021-es év is jól alakult a számára. Gasly dobogóra állhatott Bakuban, ezzel együtt pedig ötször zárt a top 5-ben. Nico Rosberg nem érti, miért nem adtak még egy esélyt Gaslynak a 2022-től.



„Pierre nagyon-nagyon félelmetes és az ember meglepődik azon, hogy nem viszik vissza az anyacsapatba. Sosem fogod megtudni, hogy képes lesz-e teljesíteni a Red Bull Racing nyomása alatt. Ez a nagy kérdőjel maradt, és szerintem ezért nem vették vissza” – mondta Rosberg a Sky Sportsnak nyilatkozva.

A németek korábbi világbajnoka úgy látja, Gasly elképesztő formában van és idén a mezőny egyik legjobba volt.

„Az AlphaTaurinál igazán fenomenális munkát végez, kijelenthető, hogy Pierre az egyik legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta idén” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: