DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Gasly: Ez volt a legkiegyensúlyozottabb évem

Elégedetten értékelte a számára egy dobogós helyezést és összetett kilencedik pozíciót hozó 2021-es F1-es szezont az AlphaTauri franciája, aki azt is elmondta, mi volt a kulcsa az előrelépésének.

Sokan Pierre Gaslyt a 2021-es Formula-1-es évad legjobbai közé sorolják, s nem is alaptalanul: a francia versenyző egy dobogós helyezést begyűjtve a kilencedik helyen végzett összetettben a két élcsapat, valamint a középmezőny élén küzdő Ferrari és McLaren pilótái mögött. Gasly különösen az időmérőkön villogott az AlphaTaurival, de a futamokon is többször szállított kiemelkedő eredményt – nem meglepő, hogy a MotorsportWeek.com szaklapnak nyilatkozva maga is elégedetten értékelte az idényt:

gasly-2021-redbull-abudhabi



„Mivel nem lehet állítani az autón az időmérőn és a futam között, nagyon vékony a határvonal, meg kell találni az egyensúlyt” – magyarázta a szombati és vasárnapi teljesítmények közötti különbséget Gasly. „Úgy gondolom, az autónk alapvetően erősebb volt a kvalifikációkon, mint a versenyeken, és úgy érzem, előreléptem a beállítások terén és abban, hogyan hozzam ki a maximumot. Egyre magabiztosabbá válunk ettől, és talán eddig ez volt a legkiegyensúlyozottabb évem. Mindig követünk el hibákat, de igyekszünk csökkenteni a számukat és maximálisan kihasználni a lehetőségeinket, szerintem ezekben léptem előre.”

Gasly azt is hozzátette, hogy rendkívül fontos volt számára, hogy már ismert közegben dolgozhatott, ráadásul az újonc csapattárs miatt alapvetően vezérszerepben: „Számomra ez jelentette a kulcsot, hogy egy újabb teljes évet tölthettem ugyanannál a csapatnál, ami eddig nem fordult elő még velem a Formula-1-ben. Így jobban megértjük egymást a mérnökökkel, hogy mire van szükségünk, valamint nagyobb ráhatásom van arra is, hogy mit szeretnék az autótól. Nyilván azzal, hogy Yuki újoncként érkezett, valamelyest nagyobb felelősségem volt abban, hogy milyen irányba megyünk. Úgy érzem, sokat tanultam műszaki fronton, és jobban bevontak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: