DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hill: Fordítva sülhet el, ha Russell nekiugrik Hamiltonnak

Az 1996-os világbajnok örül, hogy a tehetséges fiatal brit végre lehetőséget kap a Mercedestől, ám óva inti attól, hogy azonnal rutinos csapattársa torkának ugorjon, akire az egész istálló épül.

A legtöbb szakember és rajongó nagy izgalommal várja, hogy mire megy majd 2022-ben George Russell Lewis Hamilton ellenében a gyári Mercedesnél. Beugróként tavaly már bizonyított Bahreinben, ahol csak az istálló többszöri hibája miatt nem nyerte meg azonnal a bahreini második futamot. 

Sokan csak óvatosan közelítik meg a kérdést, mert szerintük Russellt ugyanúgy Hamiltonnak alárendelve, második számú pilótának szerződtette a Mercedes, ahogy korábban Valtteri Bottast, bár az ifjú brit olyan nagytehetségű versenyzőnek tűnik, akire a gárda hosszú távon felépítheti a jövőjét.

Damon Hill szerint viszont nem szabad, hogy Russell túlságosan buzgó legyen és azonnal megpróbáljon domináns lenni az istállónál, mert ez az idei év vége miatt különösen felpiszkált Lewis Hamilton oldalán nem biztos, hogy jó eredményre vezet majd.

„Úgy vélem, remek lesz végignéznünk, ahogy a két csapattárs egymás ellen küzd. Biztos, hogy Lewis ösztönözni fogja George-ot és ezzel nincs is semmi probléma. Úgy gondolom, Lewis legbelül tudja, hogy az ő ideje lassan lejár, már nem sokáig lesz a sportágban, Russell-lel ellentétben. Valószínűleg próbál majd valamennyit segíteni is neki, nem mintha George-nak erre szüksége lenne” – ecsetelte véleményét Damon Hill az Express Sportnak adott interjújában.

A két korábbi világbajnok szerint nem szerencsés, ha Russell azonnal nekiugrik Hamiltonnak


„Fontos, hogy George hogy áll hozzá ehhez. Úgy is tekinthet Hamiltonra, mint ellenségre, akit minél előbb, minél jobban meg kell vernie. De úgy vélem, ez nem éppen a legbölcsebb dolog lenne Lewis ellen. A szövetségesből gyorsan válhat ugyanis veszedelmes ellenség. Izgatottan várom, hogy zajlik majd a jövő év házon belül” – tette hozzá Hill.

Jenson Button is úgy véli, fokozatosságra kell törekednie Russellnek. „Fontos lenne, hogy ne helyezzen magára azonnal túl nagy nyomást. Nem gondolhatja azt, hogy beül az autóba és azonnal az első napon máris gyorsabb lesz Lewisnál. Fel kell magát építenie a lehető legjobban, különben esetleg lábon lövi magát. Lewis oldalán nem vezet jóra, ha túlságosan is nagy az önbizalma valakinek” – fogalmazott a 2009-es világbajnok.

Mi hogy gondoljuk, engedik Russellt tiszta lappal indulni és fair módon küzdeni Lewis Hamilton ellen? Ha igen, képes lehet már 2022-ben legyűrni a hétszeres világbajnokot?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: