DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ekkor érkezik a 2022-es Ferrari

Épphogy véget ért az aktuális szezon, a Formula-1-es közösség figyelme már a következő idény felé fordul. A Ferrari hírt adott következő versenygépe bemutatásáról, amely február 16. és 18. között esedékes.

Mattia Binotto csapatfőnök a Ferrari tradicionális karácsonyi sajtóeseményén beszélt a 2022-es versenygép bemutatásáról. A csapat, amely a negyvenéves mélypontot jelentő konstruktőri hatodik pozícióból kapaszkodott fel a harmadik helyre, ettől a modelltől várja a visszatérést az élmezőnybe.

„Az autót február közepén mutatjuk be” – mondta el a csapatfőnök, akit az Autosport idéz. „Még nem eldöntött a dátum, de február 16. és 18. közti időszakra esik. A következő hetekben véglegesítünk” – beszélt arról Binotto, hogy a bemutató röviddel a barcelonai tesztek előtt lesz esedékes.

A Ferrari vezetése még nem döntött arról, hogyan hívják a 2022-es versenygépet. Az istálló egy állandó minta követése helyett szeret változtatni az elnevezésen. Az utolsó három autó az SF21, SF1000 és SF90 nevet viselte, a 2021-es évre, a csapat 1000. nagydíjára, valamint az alapítás 90. évfordulójára utalva.



Ugyancsak a sajtótájékoztatón mondta el Binotto, hogy a tartalékversenyzői feladatokon Antonio Giovinazzi és Mick Schumacher fog osztozni a következő szezonban. Az olaszt 12, a németet 11 nagydíjon jelölik ki a szolgálatra, Schumacher tesztelni is fogja a 2022-es gépet.

Kérdéses a Ferrari szponzorációja a 2022-es évre: a legutóbb kiadott nevezési lista a csapatot „Scuderia Ferrari” címen említi, mivel a Mission Winnow névadó szponzorációja véget ér. A támogatói kapcsolat a PMI-vel azonban maradhat, emellett a csapat egy újabb szponzor érkezését jelentette be prémium partnerként: visszatér a spanyol Santander az istállóhoz.

„Az lesz a legnehezebb, hogy nem lesz referenciánk a többiekhez képest, nem tudjuk, ki mit fog csinálni” – beszélt Binotto a szabályváltozás évének kihívásairól. „Viszont fontos, hogy teljesülnek a céljaink és terv szerint haladunk. Tudjuk, hogy a szabályváltozás nagy lehetőség, számunkra is. 2021-ben már bevezették a költséglimitet, amely még szigorúbb lesz a következő évben, egy újabb nagy kihívás. Mindezeken felül el kell mondanom, a csapat nagyon jól szervezett és nagy erőbedobással dolgozik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: