DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mick Schumacher a Ferrari tartalékpilótája lesz

Mattia Binotto erősítette meg, hogy 2022-ben a Ferrari tartalékpilótája – Antonio Giovinazzi mellett – Mick Schumacher lesz, így a hétszeres világbajnok fia egyre inkább apja nyomdokaiba lép.

Egy visszafogottabb bemutatkozó évet követően a Haas pilótája Antonio Giovinazzival fog megosztozni a Ferrari tartalékpilótai titulusán a 2022-es szezonban – miközben természtesen versenyzői ülését is megtartja.

Ezt maga Mattia Binotto mondta el egy sajtóértekezleten: „Antonio nem kapott versenyzői ülést 2022-re, de továbbra is ő marad az egyik tartalékosunk jövőre” – idézi a Scuderia csapatfőnökét a GP Fans.

„Tizenkét versenyen fogja teljesíteni ezt a szolgálatot, hiszen közben a Formula-E-ben is indul, aminek mi nagyon örülünk, hiszen így nem esik el a gyakorlattól és formában tartja magát. Emellett a partnercsapatainknak is rendelkezésére áll majd adott esetben, így a Haasnak és az Alfa Romeónak.”



„A maradék tizenegy versenyen a naptárak ütközése miatt nem lesz jelen, ezen alkalmakkor Mick lesz a tartalékpilótánk, amit örömmel jelentek be. Második F1-es szezonjára készül a Ferrari Akadémia növendékeként. Nagyszerű tudni, hogy tartalékként a csapatunk tagja lehet, ha úgy hozza a szükség, de erre remélhetőleg nem kerül majd sor!”

„Először is ő a Ferrari versenyzője, ezt nem szabad elfelejteni. Azáltal, hogy az akadémia tagja, egyértelmű, hogy jól teljesít, ez pedig lehetőségeket rejt magában. Már eltöltött egy évet az F1-ben és jól szerepelt. Ha megnézzük a szezon végét, látható, hogy már közelebb volt a mezőnyhöz, mint az elején, ami szintén jól mutatja, mennyit fejlődött az év során.”

„Vezetni fogja a 2022-es autót, amin sok minden más lesz, mint a mostaniakon, így fontos, hogy legyen egy pilótánk, akinek van tapasztalata az autóval kapcsolatban. Antonio is jó pilóta, de ő egy teljes szimulátoros képzést fog kapni, hogy felvegye a tempót a 2022-es technikával.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: