DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Red Bull 2026-ig mindenképp megtartaná Hornert

Miután Max Verstappennel visszatért a csúcsra a Red Bull és fontos szabályváltozások előtt is állunk, az energiaitalosok szeretnének stabilitást adni a csapatnak, azáltal, hogy megtartják Hornert is.

Abu Dhabiban Max Verstappen megszerezte az egyéni világbajnoki címet, erre pedig Red Bull-pilóta 2013 óta nem volt képes, de a konstruktőri címért is az utolsó futamig harcban voltak az osztrákok a Mercedesszel.

A holland már a leintés után megkérdezte a csapattól, hogy csinálhatják-e ezt együtt még vagy 10-15 éven át, majd azt is kijelentette, hogy akár egy életen át is szívesen maradna a Red Bull kötelékében. Nyilván a pillanat varázsa néha meggondolatlan kijelentésekre sarkallja az embert, de az energiaialosok kapnának az alkalmon, és meghosszabbítanák Verstappen szerződését, aki már világbajnokként nyilván nem járna rosszul egy új kontraktussal.



Erre már csak azért is szükség van, mert például a Ferrari vagy a Mercedes is biztosan elgondolkodna adott esetben egy világbajnok pilóta szerződtetésén, így azonban bebiztosíthatja magát a Red Bull. Emellett azonban elmondta a Servus TV-nek Dr. Helmut Marko, hogy nemcsak pilótájuk, de csapatfőnökük is új szerződést kaphat hamarosan.

Azért szeretné ezt a csapat meglépni, mert az elmúlt évek fejlődése és a jelenlegi sikerek garanciát mutatnak arra, hogy az istálló jó irányba tart, ráadásul jelentős szabályváltozások előtt is állunk, a Red Bull pedig szeretné, ha a stabilitás lenne a fő fegyverük a következő években.

A szerződés hosszát is elárulta Marko: 2026-ig szeretnék mindenképp megtartani Christian Hornert, addig az esztendőig, amikor is újból jelentősebb szabályváltozások lesznek, ugyanis akkor lépnek életbe az új motorregulák.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és a téli szünetben sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: