DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Montoya: Verstappen túl agresszív volt

Sokan elmondták már a véleményüket a szezonzáró futamon történtekkel kapcsolatban, így ezt tette most Juan Pablo Montoya is. A korábbi F1-es pilóta szerint Max Verstappen kissé túl kemény volt idén.

Az Abu Dhabi Nagydíjon mindenki Lewis Hamilton és Max Verstappen csatájára volt kíváncsi. A riválisok pontazonossággal érkeztek meg az idény utolsó futamára, ráadásul mindketten az első sorból indulhattak, vagyis egy nagyon szoros csatára volt kilátás. A rajongók ebből a szempontból nem csalódhattak, hiszen az utolsó kör döntött arról, ki szerzi meg a világbajnoki címet 2021-ben.

A verseny nagyon fordulatosra sikerült, a két pilóta pedig a verseny elején és végén is összecsapott. Előbbi dologról is megkérdezték a Williams és a McLaren egykori pilótájának véleményét, a kolumbiai pedig úgy véli, Verstappent már korábban is büntetni lehetett volna a szezon során.

„Azt hiszem, ha Max megpróbált volna egy kis helyet adni neki, akkor nem lett volna oka Lewisnak arra, hogy levágja a kanyart. Tényleg arra kényszerítette, hogy szélesre vegye, mivel nagyon későn fékezett. Lewis megpróbálta kikerülni, és ezzel előrébb tudott maradni, de Max egy kicsit túl agresszív volt” – idézte Montoya szavait a RacingNews365.



„A probléma az, hogy túl sok versenyen keresztül folytatták így a versenyzést. Max nagyon kemény volt az év végén, véleményem szerint talán egy kicsit túlzásban is, de megúszta a dolgot. Amikor elkezded megúszni, akkor egy idő után megkérdőjelezed a büntetéseidet. Például miért büntetnek meg azért, ha rendben volt az, amit előtte csináltam? Azt hiszem, a stewardok azzal hozták magukat ilyen helyzetbe, hogy nem voltak vele szigorúbbak az év elején, viszont ez egy nehéz döntés.”

Az Indy500 kétszeres győztese a verseny végéről is beszélt, úgy véli, a Mercedes csak a saját stratégiájának köszönheti, hogy Hamilton elbukta a harcot.

„Szerintem Lewis túlságosan konzervatív volt ott a végén. Tudta, hogy be kell fejeznie a versenyt, és ha ütköznek, Max viszi el a címet. A verseny utolsó részében a Mercedesnél taktikai hibákat követtek el, mert féltek attól, hogy belekeverednek a Red Bullba. Kívülről nagyon könnyű megítélni, de amikor ott volt a virtuális biztonsági autó, és Max az első körben kiállt a bokszba, a következőben nyugodtan bejöhettek volna, mert még mindig a VSC alatt voltak. Ha ezt megteszik, akkor a végén is jobb gumikon fejezik be a futamot” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: