DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Vettel: Gyakran kerültünk hátra

Bár a legtöbb előzésért járó díjat sikerült megszereznie, Sebastian Vettel nem igazán boldog miatta. A német pilóta szerint mindez azt bizonyítja, hogy elég rosszul szerepeltek a kvalifikációkon.

Az Abu Dhabi Nagydíjon pályafutása első olyan szezonját fejezte be a négyszeres világbajnok, melyet az Aston Martin csapatánál töltött, ráadásul nem is eredménytelenül. Idén kétszer is dobogós pozíciót szerzett, Bakuban és a Hungaroringen is a második helyen ért célba, igaz a magyar versenyről utólag kizárták.

Az Aston alapvetően a középmezőnyben volt megtalálható az idény nagy részében, ám volt néhány kiugró eredményük, Vettel pedig egy különdíjat is nyert a 2021-es szezon végén, melyet a legtöbb előzésért osztottak ki. Utóbbinak azonban nem örült annyira.



„Túl gyakran kerültünk hátra. Visszahoztuk a pozíciókat és ez szórakoztató is volt, de az eredményék szempontjából már nem annyira. Azt hiszem, ezúttal is volt egy tisztességes tempónk, viszont beszorultam Giovinazzi Alfája mögé, amivel sok időt veszítettem. Amikor tiszta levegőben voltunk, akkor jó tempót mentünk, de csak ennyit tudtunk tenni. A Safety Car alatti helyzet a végén példátlan volt, így pedig egyszerűen nem tudtuk pontszerző helyen befejezni a szezont, csak a 11. helyen zártunk” – idézte Vettel szavait az F1.com

A 34 esztendős pilóta beszélt a világbajnoki címért folytatott harcról is, úgy véli kiegyenlített küzdelmet láttunk ebben az évben, azt azonban nem tudta a futam közben, hogy mi történt a mezőny elején.

„Csak az utolsó körben láttam, hogy a hollandok szurkolók ugrálnak, aztán sejtettem, hogy Max előzött. Nem tudtam, hogy Lewis milyen gumikon indul az újraindítás után, de szerintem nem sok esélye volt. Mindketten megérdemelték volna, egy ilyen szezon és egy ilyen verseny után, mert nagyon erős évük volt. Szerintem a végén kicsit a szerencse is döntött, főleg a biztonsági autó miatt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: