DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc „csukott szemmel” lett negyedik

Persze csak képletesen értette ezt a monacói, aki Perezt is megelőzte a szaúdi F1-es időmérőn – pedig a pénteki autótörése után nehéz volt visszaépíteni az önbizalmát a gyors utcai pályán.

Nagyot fordult a világ egy nap alatt Charles Leclerc-rel: míg pénteken a második szabadedzés végén összetörte a Ferrariját, szombaton az időmérőn a parádés negyedik helyre kvalifikálta magát, megelőzve az egyik Red Bullt is. Pedig a monacói elismerte, hogy reggel még nem érezte százszázalékosnak magát a tegnapi becsapódás után – bár az jobban meglepte, hogy az autójának a motorja és a karosszériája sem sérült a balesetben.

A Q3-ban aztán egy egészen elképesztő kört rakott össze – erről így beszélt az időmérő után a Formula.hu jelenlétében: „Nem hiszem, hogy ennél többre számíthattunk volna. Nagyon-nagyon jó volt a köröm, abszolút a határon mentem. A 22-es kanyarban valamelyest be is csuktam a szemem a gyorskörömön, és ez működött!”

leclerc-dppi-dzsidda-2021



„Nagyon-nagyon jó kör volt, és örülök, hogy a negyedik helyről indulhatok holnap. A csukott szem persze csak egy kifejezés, egész biztos vagyok benne, hogy nyitva volt a szemem. De igen, elúszott az autó hátulja, és azt gondoltam, ugyanaz lesz a vége, mint tegnap. De most sikerült a pályán tartanom, úgyhogy örültem.”

„Az utcai pályákon az önbizalom jelenti végül a legfőbb különbséget” – magyarázta Leclerc. „Ahányszor sikerült olyan autót adni nekem, amelyben magabiztos lehettem, ami itt nagyon-nagyon nehéz volt, főleg a tegnap történtek után. Lépésről lépésre kellett ezt felépítenem a harmadik edzés első és a Q3 utolsó köre között. A Q3 végén pedig végre mindent sikerült összeraknom.”

Leclerc megjegyezte: akárcsak a végül kieső csapattársának, Carlos Sainznak, neki is meggyűlt a baja a Q2-ben a közepes keverékű abroncsokkal, de végül egy gyors beállítás-változtatással megoldották a gondokat és beférkőztek a top 10-be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: