DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Horner: Az év gyorskörét láthattuk volna

Érhetően csalódottak a Red Bull csapatánál, miután Max Verstappen a falnak csapta az autót a kvalifikáción. Bár a holland így is a harmadik lett, a csapatfőnök szerint elég nagy hátrányba kerültek.

Egészen kiváló tempót ment az időmérő edzés végén a tabella éllovasa és könnyen megszerezhette volna a pole-pozíciót, ám Max Verstappen az utolsó kanyarban neki koccant a falnak. Miután a versenygép megsérült, így nem tudta befejezni a körét, ám szerencséjére még ezzel együtt is a harmadik pozíciót szerezte meg a vasárnapi futamra.

Akárcsak a pilóta, úgy Christian Horner is csalódott volt, a Red Bull csapatfőnöke szerint az idei szezon legjobb körét láthatta volna a közönség.

„Verstappennek lila volt az első és a második szektora is, valamint négy tizeddel volt jobb Hamilton idejénél, mielőtt hibázott volna. Az év körének tűnt, hogy őszinte legyek, szóval nagy kár, azért ami utolsó kanyarban történt. Megpróbálta tartani a lendületét, látta a műszerfalon, hogy négy tizeddel előrébb van, de sajnos elfogyott alóla az út. Elég brutális volt és Max biztosan frusztrált, mivel tudja, hogy milyen körön volt. Ezt maga mögött kell hagynia, hiszen még mindig a harmadik helyen van és bármi megtörténhet a versenyen” – mondta Horner a Sky Sportsnak nyilatkozva.



Az energiaitalosok szakembere elárulta, a versenyzőjük magára vállalta a hibát, azt pedig remélik, hogy az autón keletkezett sérülés nem befolyásolja a holnapi versenyüket.

„Nem mondott túl sokat, de azt igen, hogy hozzáért a falhoz. Ez egy hatalmas kör volt, főleg mert hátrányban voltunk és valami igazán különlegeset húzott elő. Reméljük, hogy a váltó nem sérült meg és holnap újra neki vághatunk, viszont nem tudunk biztosat, amíg nem kaptuk vissza az autót. Úgy érzem nehéz lesz előzni, így a stratégián, a biztonsági autón és a megbízhatóságon múlik majd minden, a rajtpozíció pedig az összes utcai pályán kulcsfontosságú” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: