DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A katari siker után Alonso ismét remek tempót talált

A kétszeres világbajnok spanyol és az egész Alpine istálló elégedett lehetett a pénteki edzések után, sikerült egészen remek beállításokra lelni, így Alonso joggal lehet bizakodó.

Leginkább az esti edzésen brillírozott a két Alpine, mind Esteban Ocon, mind Fernando Alonso a legjobb hat közé került Dzsiddában. Utóbbi úgy zárt az ötödik pozícióban, hogy mindössze négy tizeddel maradt el az edzéselső Lewis Hamiltontól, úgyhogy nagy a bizakodás, hogy a Katari Nagydíj után ismét remekelhet.

„Itt is jól vezethető az autó. Mostanában találtunk meg a gépünkön egy olyan beállítást, hogy remek az autó egyensúlya és egyértelműen sokkal jobb a teljesítményünk. Tovább dolgozunk, hogy egyre feljebb kerüljünk” – nyilatkozta Fernando Alonso a Formula1.com-nak.

Alonsónak tartania kell kiváló tempóját és ismét nem lehetetlen egy dobogós hely


„Még így is elég sok ismeretlen maradt az egyenletben, amit a szombati napon kell megvizsgálnunk. Teszteltünk számos dolgot, de az adatokat még hosszasan ki kell elemeznünk. A pálya egyébként olyan, mint ahogy a szimulációk után gondoltuk. A mért köreink is közel hasonló időt hoztak, mint amire számítottunk előzetesen.”

„Nagy meglepetést így nem okozott az új pálya, de az igazi gyorskörök tényleg látványosak, mert ilyen sebességgel két fal között szorosan kell vezetni az autót. Bármilyen hibának komoly következményei lehetnek, ezért résen kell lenni. Az első nap senkinek sem volt egyszerű. A Formula-2 jó viszonyítási alap lesz nekünk is, mert kicsit aggódunk, mennyire lehet ezen a pályán előzni. Eleve utcai pálya, az időmérő edzés az átlagosnál fontosabb lesz mindenkinek. Az F2-es futam pedig megmutatja majd, hogy vasárnap remek showt tudunk-e hozni a nézőknek, vagy sem” – tekintett előre Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: