DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris nem akar többé szépfiú lenni

Bár nagyszerű szezont teljesít idén a McLaren pilótája, Lando Norris úgy gondolja, jövőre már kénytelen lesz a komolyabb oldalát is megmutatni és ha arra lesz szükség, akkor kevésbé lesz barátságos.

A McLaren jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, idén pedig a konstruktőri pontverseny harmadik helyét szeretnék megszerezni a szezon végén. Noha a Ferrari egyelőre jobban áll, az esélye még mindig megvan a wokingi istállónak, miután Daniel Ricciardo Monzában győzni tudott, Lando Norris pedig többször is dobogóra állhatott idén.

A 22 esztendős brit versenyző kiváló formában van, ha pedig a csapata stabilan az élmezőnybe tartozna jövőre, akár a világbajnoki címért is harcba szállhatna. Mivel jövőre új aerodinamikai szabályok érkeznek, így ez sem elképzelhetetlen, ezt pedig Norris is jól tudja, valamint tisztában van azzal, hogy azok a pilóták, akikkel jó kapcsolatot a mezőnyben, könnyen a közvetlen ellenfeleivé válhatnak.



„Úgy érzem, a télen javíthatok egy kicsit, aztán a következő évben ott folytathatom, ahol az idei évet befejezem, vagyis jobban, mint az elején. Még mindig ott tartunk, hogy George, Alex Albon, Charles és köztem jó kapcsolat van, nagyszerűen kijövünk egymással, de a dolgok mindig megváltoznak, amikor egymás ellen versenyzünk. Továbbra is barátok vagyunk, de ha jövőre Max, Lewis és én leszünk a középpontban, nem hiszem, hogy annyira szépfiú maradnék. Ez már csak így működik” – nyilatkozta Norris a BBC számára.

A McLaren tehetsége az idei évben már a tapasztaltabb pilóták dicséretét is elnyerte, Hamilton nagyszerűnek nevezte, Alonso pedig rocksztárnak titulálta.

„Nagyon jó volt egy kicsit jobban megismerni őket. Néha szoktam beszélni Lewisszal a pilótaparádék alatt, de még mindig úgy tekintek rájuk, mint a már befutottabb versenyzőkre. Az határozottan csak növeli az önbizalmadat, amikor tőlük hallasz pozitív dolgokat, mert ők már átéltek minden olyan helyzetet, amin én is keresztülmentem ebben a szezonban. Hétéves korom óta néztem őket, úgyhogy kifizetődő és jó érzés olyan emberektől dicséretet kapni, akikre sok éven át felnéztem” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: