DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Monacóba költözik Lando Norris is

A brit pilóta korábban szülőhazájában, a McLaren wokingi főhadiszállása közelében élt. Nem titkolja, a döntésben szerepet játszik a kedvező adó: felkészült, hogy ezért kritizálni fogják.

A 22 éves versenyző most érezte elérkezettnek az időt arra, hogy az Egyesült Királyságból Monacóba költözzön: megszilárdította helyét az F1-ben, több évre szóló szerződéssel rendelkezik a McLarennel. A tél folyamán fog új otthonába költözni.

„Mint tudjuk, sok versenyző megteszi ezt a lépést, és azt is, milyen a versenyzés. Más versenyzők estében láttuk, hogy a dolgok gyorsan elindulhatnak lefelé a lejtőn. Szem előtt kell tartanom a jövőmet” – magyarázta az Autosportnak Norris. „Eddig még sokat kellett fejlődnöm, és fontos volt a karrierem számára, hogy bármikor bemehessek a McLarenhez, például egy rossz hétvége után szimulátorozni és a mérnökökkel beszélni.”



„Szeretem Angliát, továbbra is ez a kedvenc helyem, itt él a családom, a barátaim. Sokszor elmondtam már, hogy az ilyen döntésekben a prioritás az, hogy élvezzem, amit csinálok. Szóval nem volt egy egyszerű döntés, és nem évek során született meg. Egyszerűen úgy érzem, jelenleg vagyok a megfelelő pozícióban, hogy meghozzam ezt a döntést és időt szánjak az átköltözésre.”

„Sok dolog változatlan marad, egyszerűen máshol lesz a bázisom. Talán nem tudok annyit golfozni, ez lesz a legnagyobb hátrány. De nem fog változni a kapcsolattartásom a rajongókkal, aktív maradok Twitchen, a McLarennél pedig talán még több napot is fogok tölteni a sok új szabály miatt. Nem volt könnyű döntés, de ez egy életre kiható elhatározás, ami sok mindent befolyásol” – magyarázta Norris, hogy mi fog és nem fog változni az áttelepülés révén.

A versenyző nem titkolja a költözés pénzügyi előnyeit, és tisztában van vele, hogy vélhetően kritizálni fogják érte: „Természtesen megértem, hogy lesznek ilyen hangok. De az emberek sok mindent tesznek az életben a pénzért. Ez is egy ilyen dolog” – mondta a McLaren versenyzője.

A Monacói Hercegségben él a Formula-1-es mezőny számos tagja, köztük Lewis Hamilton, Max Verstappen, Valtteri Bottas, Charles Leclerc és Daniel Ricciardo is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: