DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Támogatni fogom Russellt

George Russell személyében új csapattársat kap Lewis Hamilton, a hétszeres világbajnok pedig készen áll arra, hogy támogassa a fiatal tehetséget. A címvédő szeretné, ha új bajnoka lenne a briteknek.

2017 óta először változik a Mercedes felállása a pilótákat illetően, akkor Valtteri Bottas érkezett a világbajnoki címe után visszavonuló Nico Rosberg helyére, ezúttal viszont a finn pilótát váltja le a német istálló tehetsége. George Russell 2019-ben érkezett az F1 mezőnyébe, azóta pedig kiváló teljesítményt nyújtott a Williams csapatánál, főként az idei szezonban, amikor egy ízben már a dobogóra is állhatott.

Jövőre újabb kihívás jön a pályafutásában, hiszen a jelenlegi címvédő mellett kell versenyeznie, Lewis Hamilton azonban nem ellenfélként tekint a honfitársára, inkább segíteni szeretné őt, hogy hazája újabb bajnokkal gazdagodjon.



„Más helyzetben vagyunk, de nagyon szeretném látni, hogy sikeres legyen. Lesz egy pont, amikor nem folytatom ebben a sportban. Ő lesz a csapattársam, és ő lesz a következő brit, akitől világbajnoki címet szeretnék látni. Nagyon remélem, hogy miközben én győzni akarok a pályán, addig pozitív hatással lehetek arra, ahogyan ő viselkedik a csapaton belül. Legyen szó akár arról, hogy mennyi időt szán a mérnöki munkára, vagy arról, hogyan pörgeti át az adatokat, vagy miként vezet a pályán” – idézte Hamilton szavait a Motorsport.

A hétszeres világbajnok jól tudja milyen újoncnak lenni, annak idején ő is megtapasztalta ezt a McLaren színeiben, amikor Fernando Alonso csapattársa volt. A Mercedes pilótája úgy gondolja elvárható Russelltől, hogy a győztes mentalitással érkezzen meg hozzájuk.

„Azt hiszem, látták, hogy George hatalmas tiszteletet tanúsít. Ő egy szuper tehetséges fiatalember és szerintem már eleve óriási tisztelet övezi. Egyszerűen szép egyensúly van ebben jelenleg. Gyors akar lenni, nyerni szeretne és minden olyat meg akar majd tenni, amit csak akkor teszel, mikor új szerepbe lépsz. Emlékszem, amikor Alonso ellen indultam, természetesen meg akartam verni őt az első futamon. Értékelem és egyben elvárom, hogy George is így álljon hozzá, különben nem győztes típus, ha értitek. Elvárom, hogy ilyen mentalitása legyen” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: