DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: Felejthetetlen az idei szezon

Fantasztikusnak tartja a jelenlegi idényt Felipe Massa. A brazilok korábbi F1-es pilótáját a Senna-Prost párharcra emlékezteti Lewis Hamilton és Max Verstappen csatája.

Kivételesen izgalmasan alakult eddig a Formula-1 2021-es idénye, akár még az is előfordulhat, hogy a világbajnoki cím fő várományosai pontazonossággal érkeznek meg az utolsó fordulóra. Noha nem a mostani az első olyan párharc a sportág történtében, mely ennyire szorosan alakul, többen is úgy vélik, hogy a jelenlegi szezon bekerül majd a klasszikusok közé.

Ezen a véleményen van Felipe Massa is, aki úgy látja, Hamilton és Verstappen küzdelme a szurkolókat is magával ragadja.

„Nemcsak a csata, hanem a két versenyző személyisége is olyasmi, amit a rajongók szeretnek látni, és amivel a szurkolók azonosulni tudnak. Szerintem ez fantasztikus, hiszen mindannyian ismerjük a Senna-Prostot. Nem felejthetjük el, ez pedig egy hasonló helyzet” – idézte Massa szavait a PlanetF1.

A brazil versenyző 2008-ban nagyon közel került a világbajnoki címhez és neki is Hamilton volt az ellenfele, így pontosan tudja, mennyire nehéz a holland pilóta helyzete. Massa nem hiszi, hogy a tapasztalatlanság hátrányt okozhat.



„Biztos voltam benne, hogy jobb vagyok, mint Kimi. Nagyon jó bajnokságot vittem végig, de sajnos voltak rossz versenyeim, mint Szingapúrban vagy Magyarországon, ahol pontokat veszítettünk. Ettől eltekintve magabiztos voltam, szerettem vezetni azt az autót. Az utolsó körig harcolni akartam és mindent megtettem a győzelemért. Végig hittem benne, hogy meg tudom csinálni.”

Massa számára feltették azt a kérdést is, hogy mennyit számíthat Hamilton rutinja a végjátékban, a brazil pedig úgy érzi, a kevesebb nyomás az, ami segítheti a brit pilótát.

„Lewison egyrészt nincs nagy nyomás, hiszen már hétszer megnyerte a bajnokságot, ugyanakkor most van valaki, aki magabiztos, tényleg fantasztikus munkát végez, és nagyon agresszív. Tudjuk, hogy 2016-ban nagy harcot vívott volt Nico Rosberggel és végül elvesztette a bajnokságot, de akkor nem volt olyan agresszív az ellenfele, mint most Max. Ez kicsit megváltoztathatja a gondolkodását egy normál helyzethez képest. A Lewis elleni csatám sokkal nyugodtabb volt ahhoz képest, ami idén kettejükkel történik. Tudjuk, hogy egy centit sem fognak engedni egymásnak egyik kanyarban sem” – zárta gondolatait Massa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: