DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa: Szeretném, ha Schumacher maradna a legjobb

Felipe Massa nem Lewis Hamiltonnak szurkol a világbajnoki harcban, leginkább azért, mert szeretné, ha Michael Schumacher lenne továbbra is a rekorder a bajnoki címek tekintetében.

Bár a Mercedes brit ásza már tavaly utolérte, megdöntenie még nem sikerült a csúcsot, csak beállítania. Idén hatalmas esélye van a nyolcadik bajnoki címét is begyűjteni, de az előző évekkel ellentétben nagyon komoly és semmitől vissza nem riadó ellenfélre talált, Max Verstappenre.

„Hihetetlen csata zajlik idén, minden évben erre lenne szükségünk a Formula-1-ben. Sajnos mostanában elég ritkán fordult elő, hogy két különböző istálló pilótája küzdhessen nagyjából egyenlő feltételekkel és technikával a világbajnoki címért” – ecsetelte véleményét Massa a Speedweek.com hasábjain.

Massa szeretné, ha Schumacher (is) a lista élén maradna


„Mindkét pilóta a határokat feszegeti, idén végre újra jó a show. Mindketten nagyon erősek fejben is, ez csak még intenzívebb párharcot hoz számunkra. Szerintem az F1 történetének egyik legjobb világbajnoki csatározásának lehetünk szemtanúi. Idén Max megérdemelné az elsőséget, tényleg mindent megtesz a győzelemért. Még azon az áron is, hogy adott helyzetben a kavicságyban végzi.”

„Mindig is gyors volt, de eleinte mentálisan nem állt készen arra, hogy komolyabb célokért harcoljon. Most már sokkal érettebb és szinte nem is vét hibát a vezetésében. Született bajnoktípus. Van még egy oka annak, hogy neki szurkolok. Szeretném, ha Michael Schumacher maradna a csúcstartó a maga hét világbajnoki címével” – tette hozzá a 2017 végén visszavonuló Massa.

Szerintünk van esély arra, hogy Schumacher maradjon a lista élén, vagy Hamilton legkésőbb jövőre úgyis letaszítja onnan?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: