DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Brawn: Nagyszerű a bajnokság hullámzása

Az F1 sportigazgatóját Lewis Hamilton és Max Verstappen katari teljesítménye is lenyűgözte, de amit főleg nem győzött dicsérni, az az idei világbajnoki versenyfutás fordulatossága és kiélezettsége.

Szokás szerint jelentkezett futam utáni értékelő írásával Ross Brawn, a Formula-1 sportigazgatója. A szakember elsősorban Fernando Alonsóról áradozott, de persze nem ment el szó nélkül Lewis Hamilton győzelmet érő hibátlan katari teljesítménye mellett sem:

„Ez egy gyönyörű hétvége volt Lewis számára. Nagyon gyorsan ráérzett a pályára, s azt a fajta kiváló teljesítményt nyújtotta az időmérőn, amire számítottunk is. A versenynapon egyetlen hibát sem követett el, megérdemelte a győzelmet. Ezzel a bajnokság még nyitottabbá vált, mint korábban.”

verstappen-hamilton-katar-pezsgo-redbull-2021



Brawn a második helyezett Max Verstappent is méltatta: „Maxnak is remek versenye volt. Az volt az érzésem, hogy Lewis az irányítása alatt tartotta a futamot, de ki tudja? Azzal a rajttal, amit Max produkált, egy első soros rajthely esetén lehet, hogy szorosabb versenyfutást láthattunk volna. Ezek azok az apróságok a bajnokság ezen szakaszában, amelyek elbillenthetik az egyik irányba a mérleg nyelvét. A kármentésről szólt ez Max számára, s a lehető legjobb munkát végezte a hetedik helyről indulva a sárga zászlós incidensért kapott öthelyes hátrasorolása után.”

A szakember nem győzte dicsérni az idei szezon világbajnoki küzdelmének izgalmait és fordulatait sem: „Ami nagyszerű ebben a bajnokságban, az ez a hullámzás. Volt olyan időszak, amikor azt gondoltuk, a Red Bull meglép, aztán viszont a Mercedes visszazárkózott. Most csak nyolc pont a különbség úgy, hogy két futam van hátra, s még 52 pontot lehet szerezni. Folyamatosan szállítja az izgalmakat ez a vb-harc.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: