DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sokan kritizálják az Alfa Romeo döntését

A következő évben ismét egy újonccal gazdagodik az F1 mezőnye, miután az Alfa Romeo Guanyu Zhou mellett döntött. A kínai pilóta sok kritikát kapott, Oscar Piastri viszont nem ért egyet ezekkel.

Miután Kimi Raikkönen bejelentette a visszavonulását, hamar kiderült, hogy Valtteri Bottas fogja váltani őt a csapatnál, az viszont sokáig kérdéses volt, ki lesz a csapattársa. Az Alfa Romeo türelmet kért, esélyesekből pedig volt bőven. Köztük volt a Formula-2 idei szezonjának két bajnokesélyese is, a jelenlegi éllovas Oscar Piastri, valamint Guanyu Zhou is, akik mindketten az Alpine csapatának tehetségei.

Az Alfa végül úgy határozott, hogy a kínai versenyzőt választja, az ausztrál pedig a franciák tesztpilótája lesz a következő esztendőben. Bár a bejelentés után Zhou és a csapat is elég sok kritikát kapott a döntés miatt, Piastri igyekezett megvédeni riválisát.



„Nyilvánvalóan elég sok negatív kritikát kapott a közösségi médiában, de szerintem ezek nagy része eléggé igazságtalan, hogy őszinte legyek. Persze mindannyian tudjuk, hogy némi anyagi hátteret is hoz magával, de nem megy neki rosszul. A második helyen áll a bajnokságban, ugyanannyi győzelmünk van és az év első részében a tabellát is vezette. Egyáltalán nem eredménytelenül érkezik. Szerintem nehéz dolga lesz Valtteri ellen, mert nagyon erős csapattárs lesz, de izgatottan várom, hogyan fog menni, úgy gondolom elég jó munkát fog végezni” – idézte Piastri szavait a Motorsport.

A 20 esztendős versenyző kitért a saját jövőjére is, úgy látja, talán jobb esélyei lesznek az Alpine alakulatánál a folytatásban, miután Zhou valószínűleg már nem lesz kapcsolatban a csapattal.

„Ez is egy nézőpont, de szeretném remélni, hogy egy olyan nagy csapatnál, mint az Alpine, amely gyártóként is jelen van, a pénzügyi oldal nem volt olyan nagy tényező. A jövőre nézve nem tudom, hogy ez mekkora szerepet játszott volna, de azt hiszem, bizonyos szempontból jó, hogy Zhou egy kicsit kikerült a képből” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: